Θάνατος 23χρονου στη Σίφνο: “Δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα” λέει ο γιατρός της οικογένειας

Συγκλονίζει η υπόθεση του 23χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του ενώ έκανε διακοπές στη Σίφνο με την παρέα του. Ο γιατρός της οικογένειας του άτυχου 23χρονου μίλησε σήμερα για την πιθανή αιτία θανάτου του νεαρού, κάνοντας λόγο για ένα “ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο, με οξύ πνευμονικό οίδημα και καρδιοαναπνευστική κατάρρευση”.

Ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακώβης μίλησε στην ΕΡΤ για τον θάνατο του φοιτητή. Όπως είπε, το επεισόδιο αυτό δεν γνωρίζουμε ακόμα από που προήλθε, δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εξετάσεων από την ιατροδικαστική υπηρεσία, θα πάρει αρκετές μέρες ακόμα. Η πρώτη εικόνα όμως είναι ένα οξύ ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο.

Ερωτηθείς εάν έχει παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο φοιτητής είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, ο κ. Ιακώβης, τόνισε ότι: “Η συνήθης αντίδραση του οργανισμού στον κορονοϊό, είναι μία φλεγμονώδης απάντηση, δηλαδή μυοπερικαρδίτιδα συνήθως, προσβολή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου, δεν είναι συνήθως ισχαιμική απάντηση, δηλαδή δεν είναι ένα έλλειμμα αίματος.

Η πρώτη εικόνα λοιπόν είναι ότι εδώ έχουμε ισχαιμική απάντηση του οργανισμού, ισχαιμικό πρόβλημα στην καρδιά, συνεπώς υπάρχουν και περιπτώσεις που ο κορονοϊός κάνει ισχαιμία του μυοκαρδίου, δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε.

Συνήθως όμως ο κορονοϊός δεν κάνει ισχαιμική απάντηση, κάνει μυοκαρδιακή βλάβη ή περικαρδιακή βλάβη του φλεγμονώδους τύπου, δηλαδή φλεγμονή του μυοκαρδίου και του περικαρδίου”.

Απαντώντας στο ερώτημα για το αν υπήρχε κάποιο πρότερο καρδιολογικό πρόβλημα, είπε πως: “Δεν έχω εξετάσει το παιδί στο παρελθόν, μπορώ όμως να πω επειδή το παιδί είχε μία μητέρα που είναι εξαιρετική παθολόγος της Λαμίας, μπορώ να πω ότι δεν είχε κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα όπως έγινε γνωστό και από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας όπου δεν βρέθηκε κάποια οργανική καρδιοπάθεια, ούτε κάποια αποφραγμένη αρτηρία στεφανιαία. Συνεπώς από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι το παιδί δεν είχε από πριν κάποια οργανική καρδιοπάθεια”.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ