Θανάσης Κατερινόπουλος: Ο απόστρατος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ που έγινε “είδωλο” στο Twitter – Ο θάνατος του γιου του, το FBI και το ΠΑΣΟΚ

Κάθε φορά που ο Θανάσης Κατερινόπουλος διατυπώνει την άποψή του για το θρίλερ της Πάτρας που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, βάζει “φωτιά” στο Twitter. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και στην υπόθεση δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας ήταν από τους πρώτους, ο οποίος, αναφερόμενος στους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, είχε μιλήσει για έγκλημα, ενώ για την πολύκροτη υπόθεση των Γλυκών Νερών είχε από πολύ νωρίς “φωτογραφίσει” ως ύποπτο τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος γεννήθηκε το 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας. Οι γονείς του ήταν αγρότες. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας, και το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στη πόλη του Αγρινίου. Το 1976, κατατάχθηκε στην Αστυνομία και σπούδασε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.


Από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας. Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του F.B.I στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων.

Το 2001 έκανε μεταπτυχιακό στο Τ.ΕΜ.Α,(τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας) . Το 2002 – 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό . Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του Διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard .

 

Υπηρέτησε σε  διάφορες  Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής  μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία  από όπου και παραιτήθηκε.

Επί σειρά ετών ήταν Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας και στη Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της 17η Νοέμβρη  και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.

Τι είχε πει ο Θανάσης Κατερινόπουλος για τη 17Ν

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος πήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος της Αστυνομίας και από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε Πρόεδρος των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Πιστός στα ιδανικά της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, την περίοδο 2004 – 2007 διώχθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση λόγω της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων του, η οποία αποτέλεσε  βασικό λόγο παραίτησής του από το Σώμα” αναφέρεται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στο προσωπικό το  ιστολόγιο.

Από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδας. Το 2007 και το 2009 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Ασφάλειας Δικαστηρίων και Σωφρονιστικών Καταστημάτων . Από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα Mετανάστευσης –Ιθαγένειας.

Ήταν μέλος του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, και επικεφαλής της ομάδας Προστασίας του Πολίτη. Το 2015 εντάχτηκε στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ,στο οποίο είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής  , και Γραμματέας του Τομέα Προστασίας στου Πολίτη. Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ  και μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη.

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Ενηλίκων από  τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.  και ασχολείται με εκπαιδεύσεις σε ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ -ΟΜΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ. Από το 2010 έως το 2012 διετέλεσε εξωτερικός Επιστημονικός Συνεργάτης του ΚΕ.ΜΕ.Α.[Κέντρου Μελετών Ασφάλειας].

Το 2016 ξεκίνησε να συνεργάζεται σε μόνιμη βάση (ως άμισθος εξωτερικός συνεργάτης) με την εκπομπή Φως στο Τούνελ της Αγγελικής Νικολούλη, ενώ πλέον συνεργάζεται με το Star και την τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη.

 Η πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος έχει κάνει έναν γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Νώντα και τον Αντώνη.  Το ημερολόγιο έγραφε 1η Μαρτίου 2017 όταν ο 30χρονος γιος του, Επαμεινώνδας, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στον ύπνο του. «Ο Άγγελος μου έφυγε, με ξεγέλασε. Σίγουρα όμως δεν ήθελε να με στενοχωρήσει. Έτσι αποφάσισε ο Θεός. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμπαράσταση σας. Ας είμαι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του. Έμενα μου έφερε τον Χειμώνα. Ας είναι…θα το αντέξω για τον Αντώνη μου. Σας ευχαριστώ όλες και όλους», είχε γράψει τότε ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο Facebook.

Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. είχε μιλήσει για την απώλεια αυτή, με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας και τη συνέντευξη που είχαν παραχωρήσει ο Μάνος Δασκαλάκης και η Ρούλα Πισπιρίγκου στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

«Να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, τον αγώνα που δίνουν για την αλήθεια. Δεν τους ζηλεύω, έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή σου και μίλησαν δείχνει ότι ενδιαφέρονται να βγει η αλήθεια και τους το εύχομαι να έχουν σύντομα αποτελέσματα θετικά», έλεγε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Εγώ δεν θα ευχαριστούσα τους γιατρούς. Δεν ήθελα να μιλήσω ούτε στον αδελφό μου που είχα χάσει ένα παιδί, όχι τρία και να βγαίνω στα κανάλια», πρόσθετε με νόημα.

Συνοδοιπόρος του στη ζωή είναι η Ράνια Σολιδάκη. Ο ίδιος ανεβάζει συχνά φωτογραφίες στα social media.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ