“Θα συνεχίσουμε τις απεργίες…”

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις τεσσάρων ημερών, αρχής γενομένης από τη νύχτα της Κυριακής, καλεί τους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) με αντικείμενο τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (ΣΣΕ).

Για το θέμα αυτό μίλησε στο metrogreece.gr o πρόεδρος της ΟΣΜΕ (Ομοσπονδία Συνδικάτου Μεταφορών Ελλάδος), Βασίλης Δημητρόπουλος. «Εμείς απεργούμε προκειμένου να πιέσουμε να υπογραφεί η συλλογική σύμβασης εργασίας. Μετά την μονομερή καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά της ΓΕΠΟΕΤ ξεκινήσαμε διαβουλεύσεις και η πρόταση των διευθυντών ήταν η κατάργηση των βασικών μισθών, των περισσοτέρων επιδομάτων, του ωραρίου και του τρόπου χορήγησης ρεπό. Εμείς αντί αυτού αντιπροτείναμε σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας στο οποίο προφορικά είχαν συμφωνήσει, αλλά σε συγκεκριμένα ραντεβού το αναίρεσαν και επανήλθαν πάλι στο αρχικό τους σχέδιο», ανέφερε ο κ. Δημητρόπουλος.

Και συνέχισε λέγοντας «εμείς θα προβούμε σε επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι να υπογράψουμε μία σύμβαση η οποία θα είναι με αξιοπρεπείς όρους.

Τέλος ο κ. Δημητρόπουλος απάντησε σε όσους τους κατηγορούν ότι βλάπτουν τον τουρισμός με τις απεργιακές κινητοποιήσεις «Εμείς από την πλευρά μας και συνέπεια έχουμε αλλά και υπευθυνότητα για τον λόγο αυτό τους ζητήσαμε να μείνει η σύμβαση ως είχε, παραχωρώντας και συγκεκριμένες παροχές μας χωρίς να διεκδικούμε κάτι παραπάνω. Θέλουν να ισοπεδώσουν τη σύμβαση αλλά εμείς δεν θα το δεχτούμε».     Πηγή: metrogreece.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ