Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στην Αθήνα ο Παύλος για το μνημόσυνο – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Το ερχόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου, ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, μαζί με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ έφθασαν στην Αθήνα για να κανονίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εργασίες στο Τατόι, ώστε το μνήμα να είναι έτοιμο την ερχόμενη Κυριακή.

Η τελετή θα λάβει χώρα στην Μητρόπολη Αθηνών και την επόμενη ημέρα, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, θα γίνει το Τρισάγιο στο Τατόι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, τα παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ δεν θα παρευρεθούν στην κηδεία. Αυτήν τη φορά δε θα υπάρξουν αφίξεις ‘γαλαζοαίματων” όπως συνέβη στην κηδεία. Δίπλα στην Άννα Μαρία και τα πέντε παιδιά της θα βρεθεί η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η μικρότερη αδερφή της, Ειρήνη, ενώ ανάμεσα στους συνολικά 250 καλεσμένους, είναι συμμαθητές και φίλοι του Κωνσταντίνου, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν δώσει το παρών στην κηδεία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το μνημόσυνο η οικογένεια του τέως θα υποδεχτεί τους καλεσμένους της στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για καφέ. Αυτήν τη φορά δε θα υπάρξει γεύμα ή κάποια δεξίωση σε ξενοδοχείο, όπως έγινε μετά την κηδεία.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, ο Παύλος αναμένεται και πάλι να βρίσκεται στην είσοδο για την υποδοχή ορισμένων εκ των προσκεκλημένων.

Παύλος και Μαρί Σαντάλ θα παραμείνουν στην Ελλάδα και μετά το μνημόσυνο και μέσα σε αυτές τις ημέρες είναι πολύ πιθανό ο Παύλος να κάνει την πρώτη του δήλωση μπροστά στις κάμερες, με την αγορά ακινήτου στην Αθήνα, όπως τονίζει το στενό του περιβάλλον, να βρίσκεται πάντα στα υπόψιν.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του τέως βασιλιά έστειλε ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης, όπου γνωστοποίησε ότι, σε αντίθεση με την κηδεία, δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον Ιερό Ναό σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

«Σχετικά με την επικείμενη Επιμνημόσυνη Δέηση των 40 ημερών του Βασιλέως Κωνσταντίνου που θα πραγματοποιηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 πμ, παρακαλούμε όπως σημειώσετε:

Θα υπάρχει προκαθορισμένος χώρος στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης για τους εκπροσώπους του Τύπου οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται με την επίδειξη της δημοσιογραφικής τους ταυτότητας ή ταυτοτήτων ΕΦΕ και Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Εσωτερικά στο Ναό δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν εκπρόσωπο του Τύπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ