Τέλος στις ποινικές διώξεις για χρέη

Τέλος στις ποινικές διώξεις για χρέη

Λύτρωση από τον παραλογισμό για τους οφειλέτες του δημοσίου. Φυλακίσεις, τέλος, με νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται στη Βουλή.

Στην κατάργηση των ποινικών διώξεων και των φυλακίσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο προχωρά η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Με τη νέα ρύθμιση που προωθούν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης δεν θα διώκονται ποινικά και δεν θα οδηγούνται στη φυλακή οι οφειλέτες του Δημοσίου που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν της οφειλές τους, δεν υποκρύπτουν δόλο και δεν έχουν διαπράξει φορολογικά αδικήματα φοροδιαφυγής.

Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι θα παραμείνουν σε ισχύ τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων μέχρι του ορίου των 1.500 ευρώ, καθώς και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων.

Τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά άνω των 5.000 ευρώ και για διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών προανήγγειλε χθες σε ημερίδα του ΣΕΒ ο υφυπουργός οικονομικών Γ. Μαυραγάνης σε ημερίδα του ΣΕΒ για την «ταχεία απονομή δικαιοσύνης».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ