Τελευταίο «αντίο» στον Ζάχο Χατζηφωτίου – ΦΩΤΟ

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τον Ζάχο Χατζηφωτίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ όπου νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση και άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών.

Η κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου έγινε δημοσία δαπάνη, με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, τιμής ένεκεν, καθώς ο Ζάχος Χατζηφωτίου διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του δήμου προσφέροντας από τη θέση του, πολύτιμες υπηρεσίες στην Αθήνα.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία με την ελληνική σημαία πάνω στο φέρετρο, όπως επιθυμούσε. «Έχω οικογενειακό τάφο, έχει δημοσιευτεί ο τάφος μου. Έχω φτιάξει την προτομή μου που γράφει “Έζησα όπως ήθελα, χαίρετε”» είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2016 ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου

Οι αγαπημένες του εγγονές του Ζάχου Χατζηφωτίου, Χριστίνα Τριάρχου και Δωροθέα Πασχαλίδου, αποχαιρέτησαν συγκινημένες τον παππού τους.

κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου

κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου

Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Ζάχου Χατζηφωτίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ήταν η Έλενα Χριστοπούλου, η Μαίρη Βιδάλη, η Μαρία Μπαλοδήμου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, o Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Χρήστος Ζαμπούνης, ο Μάκης Τσέλιος, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και άλλοι.

κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου κηδεία Ζάχος Χατζηφωτίου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ