Τεκτονική Στοά: Οι πρώτες εικόνες του βομβιστή με την περούκα

Στα χέρια των Αρχών Ασφαλείας βρίσκεται οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, που κατέγραψαν την επίθεση στην Τεκτονική Στοά, στην διασταύρωση των οδών Αχαρνών και Σουρμελή. Το βίντεο παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του OPEN. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, ο βομβιστής που χθες τοποθέτησε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Στοά, προσπάθησε να παραποιήσει τα χαρακτηριστικά του.

Τεκτονική Στοά: Η στιγμή της έκρηξης – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο άνδρας φόρεσε περούκα για να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του.  Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η περιοχή είναι γεμάτη από κάμερες, οπότε οι αρχές θα είχαν κάποια στιγμή εικόνα του βομβιστή, ο οποίος κάλεσε στο 112 και προειδοποίησε ότι έχει τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο πρώτος μηχανισμός αξίζει να σημειωθεί ότι εξερράγη την ώρα που έφταναν οι αστυνομικοί, ενώ ο δεύτερος δεν είχε συνδεσμολογία και δεν εξερράγη.

Έκρηξη στην Τεκτονική Στοά: Κάμερα κατέγραψε τον δράστη – Είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του

Λίγο μετά την έκρηξη έφτασε μονάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.), η οποία εκτός από τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου μηχανισμού, εντόπισε και τον δεύτερο μηχανισμό, που ήταν μία 5λιτρη φιάλη αερίου και μαύρη σκόνη που πιθανολογείται ότι πρόκειται για μπαρούτι. Οι πυροτεχνουργοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ελεγχόμενη έκρηξη και ο μηχανισμός εξουδετερώθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ