Τέμπη: «Σαν να περνάς κόκκινα φανάρια» – Τι λένε μηχανοδηγοί μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Ευθύνες στον σταθμάρχη Λάρισας που είχε βάρδια τη βραδιά του δυστυχήματος στα Τέμπη αποδίδουν μηχανοδηγοί.

Τέμπη: Ανατριχίλα από το μήνυμα μητέρας τραυματία – «Σκάστε όλοι… Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες»

«Είναι τραγικό το λάθος, βρίσκονταν δύο τρένα στην ίδια γραμμή. Δεν ξέρω για ποιον λόγο συνέβη, εάν ήταν από άγνοια ή επιπολαιότητα» ανέφερε μηχανοδηγός στην εφημερίδα «Καθημερινή» και ο οποίος είχε περάσει ώρες νωρίτερα από το ίδιο σημείο με άλλη αμαξοστοιχία. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας υποστήριξε ότι όλα γίνονται χειροκίνητα. Ανέφερε ότι για την κίνηση των τρένων οι πληροφορίες δίνονται από τον σταθμάρχη μέσω ασυρμάτου.

«Μας λέει ο σταθμάρχης στην Αθήνα θα πάτε μέχρι το Μενίδι, μετά μέχρι την Οινόη, συνολικά αυτό γίνεται 15 φορές από Αθήνα για Θεσσαλονίκη», είπε. Μηχανοδηγός που μίλησε στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι η φωτοσήμανση λειτουργεί πλέον σε κάποια σημεία, όπως στο τμήμα από την Τιθορέα μέχρι τον Δομοκό και με ελάχιστα προβλήματα από Δομοκό μέχρι Λάρισα.

Τέμπη: Η μοιραία αλλαγή στο κλειδί που έφερε τη μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία

Υπάρχουν όμως, άλλα σημεία του δικτύου χωρίς φωτοσήμανση, καθώς και σχετικές καταγγελίες του σωματείου των μηχανοδηγών για ελλείψεις. «Είναι σαν να πηγαίνεις σε έναν δρόμο με κόκκινα φανάρια και να σου λένε πέρασέ τα» υποστήριξε ο μηχανοδηγός. «Για εμάς οποιοδήποτε λάθος σαν κι αυτό στην Λάρισα θα είναι θανατηφόρο» προσέθεσε.

Συνάδελφος του συλληφθέντος σταθμάρχη πάντως, τόνισε στα ΜΜΕ ότι πριν από το δυστύχημα ένας άλλος συρμός είχε ακινητοποιηθεί στο ύψος των Τεμπών. Και ότι προκειμένου το ακινητοποιημένο τρένο να οδηγηθεί στον πλησιέστερο σταθμό, υπήρξαν αλλαγές στις ράγες, δίχως όμως, ο σταθμάρχης που είχε βάρδια την ώρα του δυστυχήματος να μεριμνήσει ώστε να επαναφέρει το δίκτυο στην προηγούμενη κατάσταση.

Τέμπη: Συνεχίζεται η επιχείρηση στα συντρίμμια – Πιάνουν δουλειά τα γερανοφόρα οχήματα

Προκαλεί αίσθηση πάντως ότι ο συλληφθείς είχε μόλις προ μηνών τοποθετηθεί στη θέση του σταθμάρχη, παρακολουθώντας σύντομο πρόγραμμα εκπαίδευσης, καθώς στο παρελθόν εργαζόταν σε άλλα πόστα του οργανισμού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ