Τέμπη: Πρακτική εξάσκηση σε χαλασμένους πίνακες έκανε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για την εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη στην Λάρισα, μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Τέμπη: Ο 59χρονος σταθμάρχης έκανε βάρδιες πριν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του

Σύμφωνα με το MEGA, o 59χρονος έκανε 14 υπηρεσίες στην Καλαμπάκα όπου δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου, με τα νεότερα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας να αποκαλύπτουν πως ο 59χρονος σταθμάρχης είχε κάνει πρακτική εξάσκηση σε χαλασμένους πίνακες.

Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευόμενοι σταθμάρχες, ανάμεσά τους και ο 59χρονος, έκαναν πρακτική εξάσκηση σε δύο συγκεκριμένους σταθμούς, στο Λιτόχωρο και την Καλαμπάκα.

Τέμπη: Ο μηχανοδηγός του Intercity και ο σταθμάρχης Λάρισας γνώριζαν πως η κίνηση γινόταν σε διπλή γραμμή

Ωστόσο, ο πίνακας ελέγχου στο Λιτόχωρο είναι χαλασμένος, ενώ στην Καλαμπάκα δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου, επειδή αποτελεί τερματικό σταθμό και σταθμό αφετηρίας.

Προβληματισμό προκαλεί επίσης η πληροφορία ότι ο 59χρονος είχε συμπληρώσει μόνο 144 ώρες θεωρητικής εξάσκησης κατά τον δεύτερο κύκλο της εκπαίδευσής του, αντί να ολοκληρώσει το πρόγραμμα των 177 ωρών που απαιτούνταν.

Τέμπη: «Ο σταθμάρχης δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά» – Το πόρισμα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για το μήνα Φεβρουαρίου, ο 59χρονος έκανε 14 υπηρεσίες στην Καλαμπάκα, όπου δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου.

Στη συνέχεια, έκανε άλλες δύο υπηρεσίες στους Νέους Πόρους μαζί με έναν άλλο συνάδελφο, με τις βάρδιες τους να είναι πρωινές, ενώ τη μοιραία βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου ο 59χρονος ήταν μόνος του, καθώς οι συνάδελφοί του αποχώρησαν νωρίτερα από τη βάρδια τους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ