Τέμπη: «Πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε» – Η μοιραία κίνηση για τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους

Η τραγωδία στα Τέμπη βύθισε στο πένθος την χώρα. Δεκάδες οικογένειες δεν θα ξαναδούν ποτέ τα παιδιά τους.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ταυτοποιήθηκαν οι δίδυμες αδελφές

Το Καστράκι Καλαμπάκας θρηνεί για τα τρία νέα κορίτσια που χάθηκαν όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη. Οι δίδυμες αδελφές Θώμη και Χρυσή Πλακιά και η ξαδέλφη τους, Αναστασία, είναι μεταξύ των θυμάτων. Τη στιγμή του δυστυχήματος είχαν πάει στο κυλικείο.

O 28χρονος Νίκος που καθόταν στο τέταρτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας Intercity 62, περιέγραψε τις κινήσεις που έκαναν τα τρία κορίτσια.

Τέμπη: Θρήνος στην Καλαμπάκα για τις δίδυμες αδελφές και την ξαδέλφη τους

«Θυμάμαι τα τρία κορίτσια που μπήκαν, άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς» είπε μιλώντας στον Alpha. «Είπαν πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε μέχρι να αδειάσει κάτι» γιατί, όπως εξήγησε δεν είχαν πού να κάτσουν.

Αναφερόμενος στη στιγμή της σύγκρουσης ο 28χρονος υποστήριξε ότι «δεν υπήρχε φρενάρισμα. Ήταν έντονο και συνεχόμενο το τράνταγμα, ήταν 10-13 δευτερόλεπτα. Είχαν σπάσει και τα γυαλιά από την άλλη μεριά του βαγονιού, όχι από εκεί που καθόμασταν εμείς ήμασταν τυχεροί πεταγόντουσαν πράγματα, υπήρχε πανικός, τσιρίδες, φωνές».

Τέμπη: Αίτημα από την Ελλάδα στην Τουρκία για τον πατέρα του μηχανοδηγού που είναι κρατούμενος

Σχετικά με το τι ακολούθησε, περιέγραψε ότι «ήταν δύσκολο, καθώς βγήκαμε γιατί είχε σπάσει κάπως η πόρτα και δεν ήταν εύκολη η έξοδος. Απλά υπήρχε ένα κενό και πηδούσαμε κάτω. Είχε πάρει φωτιά ήδη το τρίτο βαγόνι από εκεί βλέπαμε, ήταν στα δύο μέτρα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ