Τέμπη: Ο Σύλλογος Πληγέντων καταγγέλλει μεθόδευση και δηλώνει αντίθετος στην εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική

Εξώδικο απέστειλε ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών προς τον πρόεδρο της Βουλής με κοινοποίηση στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον υπουργό Δικαιοσύνης και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Πρόκειται, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, για ακόμη μία παρέμβαση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για «όλα όσα συμβαίνουν γύρω από τη διερεύνηση του πολύνεκρου εγκλήματος των Τεμπών». Καταγγέλλει «μεθόδευση της επιχειρούμενης αποβολής από την Επιτροπή μέλους της» και εναντιώνεται έτσι στην εξαίρεση της Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική.

Στο εξώδικο τονίζεται ότι «όπως προκύπτει, το πολλά υποσχόμενο Επιτελικό Κράτος όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε ότι αφορά την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων προς τον Πολίτη υπηρεσιών, αλλά εκτός από την ανύπαρκτη ασφάλεια σε όλους τους τομείς, που δημιούργησε ή ενέτεινε (μεταφορές, πυροπροστασία, αντιμετώπιση θεομηνιών κ.λ.π.), αποδείχθηκε όχι μόνο δολοφόνος των συγγενών μας αλλά και ολετήρας των θεσμών που υποτίθεται θεσπίστηκε να υπηρετεί».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «δεν έχουμε  άλλες λέξεις για να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για την εικόνα του Ελληνικού Κοινοβουλίου τόσο σε ό, τι αφορά τις σχετικές συζητήσεις που προηγήθηκαν, στις οποίες το σύνολο των Βουλευτών της Πλειοψηφίας μας απογοήτευσαν με την μικροκομματική λογική των τοποθετήσεών τους, αφού έφτασαν στο σημείο να απαξιώνουν απροσχημάτιστα αλαζονικά ακόμη και το έργο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όσο και για την οικτρή κατάσταση της διαδικασίας που εξελίσσεται ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που ορίστηκε με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων για «ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ».

Όπως λένε τα μέλη του Συλλόγου, «θεωρούμε ότι με όσα διαδραματίζονται ενώπιον της συγκεκριμένης Επιτροπής, με κύρια ευθύνη του ορισθέντος Προέδρου γελοιοποιείται η διερεύνηση του πλέον πολύνεκρου κρατικού εγκλήματος που συνέβη στην χώρα τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, ευτελίζονται οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, λοιδορείται η μνήμη των νεκρών και όλα αυτά σε καθεστώς πλήρους αδιαφορίας για το πένθος μας.

Όλα όσα συμβαίνουν δίνουν την εικόνα ότι οι βουλευτές της πλειοψηφίας που μετέχουν στην ως άνω επιτροπή δεν έχουν περισσότερη αίσθηση ευθύνης από απρόθυμους πρωταγωνιστές σε μια κακοστημένη παράσταση με προαποφασισμένο οικτρό περιεχόμενο και έκβαση, που απλώς πρέπει να παιχθεί. Χαρακτηριστική περίπτωση της ως άνω κατάστασης αποτελεί η μεθόδευση της επιχειρούμενης αποβολής από την Επιτροπή μέλους της, το οποίο προκύπτει ότι γνωρίζει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση από άλλα, λόγω της φερόμενης εμπλοκής της στην υπεράσπιση συγγενών θυμάτων αφιλοκερδώς».

Τονίζουν ότι «λυπούμαστε που θα το πούμε ευθέως, αλλά πέρα από την αβάσιμη νομικά και ουσιαστικά αιτίαση ως λόγου εξαίρεσης ή αποχής του συγκεκριμένου μέλους, δήθεν κατά αναλογική εφαρμογή του άρθρου 14 ΚΠΔ, το οποίο υποτίθεται υπαγορεύει το άρθρο 145 του Κανονισμού της Βουλής, όπως προκύπτει από τα απτά γεγονότα, εκείνο που ενοχλεί την πλειοψηφία είναι ο βαθμός γνώσης της αλήθειας από τα μέλη της Επιτροπής. Τούτο συμβαίνει προφανώς διότι η αλήθεια έχει αναγορευτεί σε εχθρό του Επιτελικού Κράτους του κ. Μητσοτάκη και δυστυχώς εσφαλμένα έτσι αντιμετωπίζεται η αξία της και από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται, προς το παρόν, ότι μόνο η αρετή της ειλικρίνειας και της υπεράσπισης της αλήθειας αποτελούν ασφαλή οδό προς την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό.

Θεωρούμε ότι μόνο αυτό εξηγεί την σπουδή και την πρόδηλη προεργασία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την μεθόδευση της αποπομπής του ως άνω μέλους της Επιτροπής, καθώς το ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής αποδείχθηκε προδιατυπωμένο πριν καν τεθεί το ζήτημα ενώπιον της Επιτροπής αλλά και ουδέποτε τέθηκε σε ψηφοφορία αυτό καθ’ αυτό ή έστω το κείμενο της τελικής διατύπωσής του».

Στο τέλος της εξώδικης δήλωσης αναφέρεται:

«Ζητούμε λοιπόν να απέχετε από οποιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια αμαυρώσει περαιτέρω την εικόνα των δραστηριοτήτων της Εξεταστικής Επιτροπής σύµφωνα με τις επισημάνσεις μας».

Δείτε εδώ ολόκληρη την εξώδικη δήλωση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ