Τέμπη: Νέα ντοκουμέντα από την στιγμή της σύγκρουσης των δύο τρένων – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ντοκουμέντα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης των δύο τρένων, στα Τέμπη.

Τέμπη: Καταγγελία για τους σταθμάρχες της Λάρισας – Τι αναφέρει έγγραφο λίγες εβδομάδες πριν από την τραγωδία

Ενάμιση μήνα μετά την τραγωδία με τους 57 νεκρούς, μεταδίδονται και νέα βίντεο που κόβουν την ανάσα. Οι κάμερες καταγράφουν τα δραματικά δευτερόλεπτα πριν συγκρουστούν μετωπικά η εμπορική αμαξοστοιχία με το επιβατικό τρένο και όσα συνέβησαν στη συνέχεια, με την τρομακτική έκρηξη και την φωτιά που ακολουθεί να κάνουν την νύχτα ημέρα.

Σε βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή TLive, καταγράφεται η διέλευση των οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λάρισας – Θεσσαλονίκης. Ένα δυνατό φως εμφανίζεται να κινείται με σταθερή ταχύτητα με κατεύθυνση προς τον νότο. Προσεγγίζει το σημείο, όπου διασταυρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με τη σιδηροδρομική γραμμή.

Τέμπη: «Θα περάσω μόνος το Πάσχα, δεν έχω κάτι να γιορτάσω» – Ραγίζει καρδιές ο σύντροφος της Κλαούντια

Είναι η εμπορική αμαξοστοιχία 63503 που πλησιάζει στο μικρό τούνελ, που βρίσκεται στο ύψος του αυτοκινητόδρομου. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, στη δεξιά πλευρά του δρόμου καταγράφεται η διέλευση του Intercity. Με σταθερή ταχύτητα προσεγγίζει το σημείο και εξαφανίζεται κάτω από το τούνελ.

Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα, στην έξοδο του τούνελ, εμφανίζεται μια στιγμιαία λάμψη και ακολουθεί μια τεράστια έκρηξη. Είναι η στιγμή του τραγικού δυστυχήματος.

Τέμπη: Τι έδειξε η αυτοψία της Πυροσβεστικής για την φωτιά – ΒΙΝΤΕΟ

Η στιγμή της σύγκρουσης έχει καταγραφεί από πλήθος καμερών που βρίσκονται στο σημείο. Σε δεύτερο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε η εκπομπή διακρίνεται ένα τεράστιο σύννεφο καπνών να σκεπάζει τον ουρανό.

«Πρώτα υπάρχει σπινθήρας και μετά η έκρηξη»

«Eάν η σύγκρουση συνέβαινε μέσα στο τούνελ, δυστυχώς, οι νεκροί θα ήταν πάρα πολλοί», είπε αρχικά ο πραγματογνώμονας Γρηγόρης Μιχαλόπουλος μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

Όπως εξήγησε, «πριν από την κύρια έκρηξη, έχει δημιουργηθεί κάποια προηγούμενη ηλεκτρική εκκένωση, ένας σπινθήρας. Προέρχεται από το σημείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας όπου βρίσκεται ο κινητήρας και από εκεί και μετά γίνεται η δεύτερη σύγκρουση, που έχει την μορφή έκρηξης. Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει καύσιμη ύλη, για να κάνει όλο αυτό το “μανιτάρι”».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ