Τέμπη: Η συγκλονιστική περιγραφή διασώστη για νεκρούς στα χωράφια

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη ενώ το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε τον απόλυτο εφιάλτη.

Τέμπη: «Τα τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή για περίπου 10 λεπτά» – Τι αποκάλυψε ο Πρόεδρος Σιδηροδρομικών

Οι δύο αμαξοστοιχίες -μία επιβατική με 350 επιβάτες και μία εμπορευματική- συγκρούστηκαν μετωπικά στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Τα πρώτα βαγόνια μετατράπηκαν σε άμορφη μάζα ενώ άλλα εκτροχιάστηκαν. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται συνεχώς ενώ οι έρευνες των διασωστών στα συντρίμμια δεν σταματούν δευτερόλεπτο.

Ένας από τους διασώστες που επιχειρούν στο σημείο του δυστυχήματος μίλησε στo MEGA. «Επιχειρήσαμε 20 εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού από τα τμήματα της Λάρισας, της Κατερίνης και την Ελασσόνας στο σημείο που ήταν το συμβάν. Στα τρία πρώτα βαγόνια δεν ήταν δυνατόν να πλησιάσει κάποιος πολύ. Φθάσαμε στις 12:30 το βράδυ».

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Οι καταθέσεις και τα ερωτήματα – «Δείχνουν» τον σταθμάρχη ως υπεύθυνο

«Η κατάσταση ήταν τραγική, καθώς υπήρχαν πολύ νεκροί. Βρήκαμε στα χωράφια 4 με 5 ανθρώπους που δεν ήταν στην ζωή και στα βαγόνια – κυρίως στα τρία πρώτα – δεν ήταν κανένας εν ζωή. Οι τραυματίες βγήκαν την πρώτη μία με μιάμιση ώρα» σημείωσε ο ίδιος.

«Υπήρχαν νέα παιδιά στην πλειονότητά τους, το 80% ήταν νέα παιδιά, κάτω από 30 ετών» εκτίμησε ο διασώστης.

Τέμπη: Εικόνες φρίκης και καταστροφής από ψηλά μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ