Τέμπη: Αποκαλυπτικό το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών – Ποια ουσία ανιχνεύτηκε

«Φωτιά» το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων και τραυματιών στο φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τα στοιχεία από το πόρισμα είναι αποκαλυπτικά και πρόκειται να ανακοινωθούν επίσημα αύριο (Δευτέρα, 17/7).

Τέμπη: Νέα δοκιμασία για τον 21χρονο Γεράσιμο – Γιατί επέστρεψε στη ΜΕΘ Λάρισας

Σχετικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του πορίσματος μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως μεταδόθηκε, από το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών, για τα θύματα στα Τέμπη, προκύπτει ότι το γενικό χημείο του κράτους πήρε δείγματα από τον χώρο που έγινε το δυστύχημα, έπειτα από έναν μήνα και όχι τις πρώτες ημέρες του δυστυχήματος.

Μεταξύ άλλων, ανιχνεύτηκε η ουσία ξυλόλιο, η οποία δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση, από τα υπάρχοντα υλικά στις αμαξοστοιχίες. Το ξυλόλιο χρησιμοποιείται ως διαλύτης στη χημική βιομηχανία, αλλά επειδή τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν με αυτά της βενζίνης χρησιμοποιείται ακόμα και στη νοθεία καυσίμων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τίμησε τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για τον απεγκλωβισμό επιβατών στα Τέμπη

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, εάν είχε εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιοίκησης και ETCS, θα είχε αποτραπεί το τραγικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς. Επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν υπήρχε πλήρης επικοινωνιακή κάλυψη της διαδρομής οποιουδήποτε συρμού.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για την εξασφάλιση επικοινωνίας στο σύνολο των διαδρομών. Σύμφωνα με το πόρισμα των πραγματογνωμόνων των οικογενειών των θυμάτων, απουσίαζαν κανονισμοί πυρασφάλειας, και υπήρχαν μόνο συστάσεις για τα τρένα.

Τραγωδία στα Τέμπη: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στέλνει στη Βουλή τη δικογραφία για τη σύμβαση «717»

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί δύο πορίσματα των κρατικών αρχών στον εφέτη ανακριτή, ο οποίος ερευνά την υπόθεση με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ