Τέμπη: 39 οι νεκροί – 3 επιπλέον ιατροδικαστές στην Λάρισα

Έχουν επιβεβαιωθεί σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 38 νεκροί στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη, όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η ανάσυρση μιας σορού, άρα συνολικά 39 νεκροί έως τώρα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι θα αυξηθούν.

Ο επίσημος απολογισμός της Πυροσβεστικής είναι 36 νεκροί στο σημείο και 72 τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε στον Realfm 97,8 και τους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα ότι «αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τον εξοπλισμό από τα βαγόνια και να φτάσουμε στο βάθος, κάτω από τους συρμούς, όπου πιστεύουμε ότι βρίσκονται επιβάτες».

«Η ενημέρωση από την εταιρεία είναι για 350 άτομα. Υπάρχουν κι άλλοι εγκλωβισμένοι με βάση τα δεδομένα που έχουμε. Εξακολουθούμε να ψάχνουμε εγκλωβισμένους. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 άνθρωποι που δεν έχουν βρεθεί» περιέγραψε.

Εκτάκτως, στην Λάρισα σπεύδουν 3 ιατροδικαστές, καθώς οι δύο ιατροδικαστές της περιοχής δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Πρόκειται για τους κυρίους Καρακούκη, Καλόγρηα και Κουμάρη.

Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας. Γονείς φοιτητών που ταξίδευαν με το μοιραίο τρένο και άλλοι συγγενείς προσπαθούν εναγωνίως να μάθουν κάποιο νέο.

Κομνός: Δίνουμε τον αγώνα μας, για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η νοσηλεία των πολυτραυματιών που νοσηλεύονται αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία της Λάρισας, με τους γιατρούς να συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να περιθάλψουν όσους χρειάζονται νοσηλεία. «Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα», αναφέρει στην ΕΡΤ ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός.

Σημείωσε ότι στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο νεαρούς ηλικίας 20 με 21 ετών να είναι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ.

Ο κ. Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, στους οποίους μπορούν να καλούν οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών, προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη, καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ