Ταξιτζής “ξάφριζε” τους τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων επιβατών – ΒΙΝΤΕΟ

Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων πελατών από 25χρονο οδηγό ταξί προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος. Σε βάρος του 25χρονου, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Μάρτιο, έχει σχηματιστεί δικογραφία για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο κατηγορούμενος κινούταν τις βραδινές ώρες έξω από νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και επέλεγε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα.

Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής, ο25χρονος χρησιμοποιούσε είτε μία συσκευή η οποία έμοιαζε με POS, είτε ένα κινητό τηλέφωνο και υποδείκνυε στα θύματά του να καταχωρήσουν τον αριθμό PIN της τραπεζικής τους κάρτας.

Αυτές οι δύο συσκευές αποθήκευαν τον αριθμό PIN των ανυποψίαστων ηλικιωμένων. Ο 25χρονος ταξιτζής στη συνέχεια αφαιρούσε τις τραπεζικές κάρτες των θυμάτων του και τους επέστρεφε άλλες επίσης κλεμμένες κάρτες. Έπειτα ο κατηγορούμενος μετέβαινε σε ΑΤΜ και καταστήματα και χρησιμοποιώντας τις αφαιρεθείσες κάρτες και τα PIN, έκανε ανάληψη χρηματικών ποσών και αγορές προϊόντων.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 15 υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο κατηγορούμενος οδηγός αποκόμισε συνολικά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ποσό 17.500 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ