Ταλαιπωρία για ηλικιωμένη: Ο οδηγός του ΚΤΕΛ την ξέχασε στη μέση της Εγνατίας – Επέστρεψε με σχολική εκδρομή

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 7 Απριλίου έξω από τα Γρεβενά, με πρωταγωνίστρια μια 75χρονη γυναίκα που επέστρεφε από την Άρτα στη Θεσσαλονίκη, την οποία ο οδηγός του ΚΤΕΛ “ξέχασε” στην Εγνατία Οδό.

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο ΚΤΕΛ «ντύθηκε» αποκριάτικα – Δείτε βίντεο

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, η 75χρονη είχε μεταβεί σε χωριό της Άρτας για την κηδεία του συζύγου της. Στην επιστροφή προς τη Θεσσαλονίκη, όπου διαμένει, αναγκάστηκε να περιμένει για πάνω από μία ώρα σε σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό, αφού ο οδηγός του ΚΤΕΛ Άρτας, στο οποίο επέβαινε η γυναίκα, έφυγε χωρίς να αντιληφθεί την απουσία της.

Για καλή της τύχη, την 75χρονη παρέλαβε διερχόμενο λεωφορείο σχολικής εκδρομής που επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη και σταμάτησε στο σταθμό. Όταν οι εκπαιδευτικοί έμαθαν την περιπέτεια της ηλικιωμένης, προθυμοποιήθηκαν να τη μεταφέρουν εκείνοι μέχρι την έδρα του σχολείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από τη Θεσσαλονίκη. Από εκεί παρέλαβε τη γυναίκα ο γιος της.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της γυναίκας,  Απόστολο Τζαρό: «σερβιτόρος του εστιατορίου κάλεσε το σταθμό των ΚΤΕΛ Άρτας και ζήτησε το κινητό του οδηγού του λεωφορείου. Παρ’ όλο που εξήγησε την κατάσταση, πήρε την απάντηση ότι δεν είναι δυνατό να του το δώσουν, διότι, όπως του είπαν, πρόκειται για προσωπικό δεδομένο. Τελικά, μετά από αρκετή ώρα, του το έδωσαν. Τον πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος και του είπε να σταματήσει το λεωφορείο εκεί που βρίσκεται και να μεταφέρει στο σημείο ο ίδιος τη γυναίκα. Όμως, ο οδηγός αδιαφόρησε χαρακτηριστικά και συνέχισε το ταξίδι του».

«Μπορεί η περιπέτεια της γυναίκας να είχε αίσιο τέλος, όμως, υπέστη μία μεγάλη ταλαιπωρία, η οποία οφείλεται στην αδιαφορία του οδηγού να εκτελέσει επαρκώς τα καθήκοντά του. Στο λεωφορείο υπήρχαν μόνο δέκα άτομα και έπρεπε να έχει εικόνα για τους επιβάτες του. Μία ηλικιωμένη γυναίκα αποτελεί μία χαρακτηριστική φιγούρα. Μπορεί να μην είχε καθόλου χρήματα επάνω της, αφού ξέρει ότι θα μεταφερθεί με το ΚΤΕΛ και στη συνέχεια θα την παραλάβει ο γιος της», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την περιπέτεια της 75χρονης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Άρτας, Νεκτάριος Μήτσιος επισήμανε: «έχω μιλήσει με τη γυναίκα και της είπα ότι έχει απολύτως δίκιο. Κακώς ο οδηγός δε μέτρησε τα άτομα που επέβαιναν στο λεωφορείο. Όταν τον πήραν τηλέφωνο, είχε φτάσει ήδη στην Κοζάνη. Από την πλευρά μου θα κινήσω όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον οδηγό»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ