Τα συμπτώματα που οδηγούν μια γυναίκα στο γιατρό

Τα συμπτώματα που οδηγούν μια γυναίκα στο γιατρό

Όταν επισκέπτεστε τον προσωπικό σας γιατρό για ένα συνηθισμένο τσεκ απ, το πιθανότερο είναι να ξεμπλέξετε πολύ γρήγορα, εφόσον όλα δείχνουν καλά με την πρώτη κλινική εξέταση. Οι περισσότερες γυναίκες, άλλωστε, δεν ενδιαφέρονται να αναπτύξουν διαλογική συζήτηση με τους γιατρούς τους καθώς στέκονται ημίγυμνες στο χώρο της εξέτασης. Και οι ίδιοι οι γιατροί, μάλιστα, ίσως αισθάνονται την ίδια συστολή με εσάς και πιθανόν να σκέφτονται «…ας τελειώνουμε γρήγορα». Το να «τρέχετε» όμως την επίσκεψη στον γιατρό σας, παραλείποντας μάλιστα να του αναφέρετε ακόμη και για μικρές αλλαγές στο σώμα ή τη διάθεσή σας, σημαίνει ότι δεν θα λάβετε όλη την ιατρική φροντίδα που πραγματικά χρειάζεστε. Είτε έχετε ένα απλό βηχαλάκι, είτε αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τον ύπνο σας, ο γιατρός σας πρέπει να το γνωρίζει. Φαινομενικά αθώα συμπτώματα, άλλωστε, συχνά αποτελούν «καμπανάκια» για σοβαρότερες καταστάσεις.

Ίσως να νομίζετε ότι ένα απλό σύμπτωμα δεν σημαίνει το παραμικρό, ωστόσο μην το αποφασίσετε μόνοι σας. Συμβουλευτείτε κάποιον περισσότερο ειδικό. Οτιδήποτε αποκρύπτετε από τον γιατρό σας μπορεί να αποδειχτεί ολέθριο για την υγεία σας. Για του λόγου του αληθές, ορίστε μερικά πράγματα που συνήθως δεν αναφέρουμε στον γιατρό μας, αν και θα έπρεπε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

Τι σας βασανίζει; Μιλήστε δωρεάν, μέσω chat με τους ψυχολόγους του boro.gr

http://www.boro.gr/31713/online-chat

Όταν η ψυχή σας θέλει να μιλήσει, τώρα υπάρχουν οι ψυχολόγοι συνεργάτες μας για να σας ακούσουν. Zωντανά, μέσω chat κάθε μέρα 6-9μμ. εκτός Κυριακής, στο boro.gr 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ