Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία

Τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία

Τα πλέον πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου είναι γραμμένα ή μεταφρασμένα σε δεκάδες ή και εκατοντάδες γλώσσες, οι εκδόσεις τους διαφέρουν εντυπωσιακά και βρίσκονται στα χέρια ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες και θρησκείες.

Το μυστικό της επιτυχίας τους δεν είναι πολλές φορές γνωστό ούτε για τους ίδιους τους τούς συγγραφείς. Η πραγματικότητα όμως είναι αδιαμφισβήτητη, βρίσκονται σε εκατομμύρια βιβλιοθήκες ανά τον κόσμο, ενώ κάποια από αυτά ελκύουν τους ανθρώπους ολόκληρους αιώνες.

9. Το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»

Η συγκινητική ιστορία της 14χρονης Εβραιοπούλας που έζησε τη θηριωδία του Γ’ Ράιχ έχει πουλήσει 27 εκατομμύρια αντίτυπα.

8. «Όσα παίρνει ο άνεμος»

Μπορεί στους περισσότερους να είναι γνωστή η κινηματογραφική μεταφορά του έργου και το μυθιστόρημα όμως έχει πουλήσει 33 εκατομμύρια αντίτυπα.

7. «Twilight-The Saga»

Η ρομαντική πλευρά του έρωτα ενός βρικόλακα και μιας κοινής θνητής συγκινεί μικρούς και μεγάλους. Έχει πουλήσει 43 εκατομμύρια αντίτυπα.

6. «Κώδικας Da Vinci»

Οι περιπέτειες του καθηγητή Robert Langdon με φόντο το Λούβρο έχουν διαβαστεί από περισσότερους από 57 εκατομμύρια αναγνώστες.

5. «Ο Αλχημιστής»

Οι άνθρωποι πάντα αγαπούσαν τη μαγεία. Ο Πάολο Κοέλιο τη μετέφερε στο χαρτί με την αριστουργηματική του πένα, κάτι που έκανε το βιβλίο του να πουλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1987, έγινε φυσικά best seller, έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυμεταφρασμένου βιβλίου από συγγραφέα που είναι εν ζωή, στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

4. «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών»

Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» έχει πουλήσει 103 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

3. «Χάρι Πότερ»

Το πνευματικό τέκνο της J. K. Rowling, αν και ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο, άλλαξε τη ροή του αναγνωστικού κοινού. Και τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 400 εκατομμύρια αντίτυπα.

2. Η «Κόκκινη Βίβλος»

Το πολιτικό μανιφέστο του ιστορικού ηγέτη της Κίνας, Μάο Τσετούνγκ, έχει πουλήσει περισσότερα από 820 εκατομμύρια αντίτυπα.

1. «Βίβλος»

Μετρά πολλούς αιώνες ζωής. Παραμένει όμως -κυριολεκτικά και μεταφορικά- το ιερότερο ανάγνωσμα για δισεκατομμύρια πιστών Χριστιανών και όχι μόνον. Αρκεί να πούμε ότι μόνο τους τελευταίους αιώνες που υπάρχουν επίσημα στοιχεία από βιβλιοπωλεία έχουν πωληθεί 3,9 δισεκατομμύρια αντίτυπα.

ΠΗΓΗ:thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ