Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Σαν σήμερα τη νύχτα του 44 π.Χ., πριν τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, ο Κάσκας, ο Κικέρων και ο Κάσσιος αποφασίζουν να αφήσουν ζωντανό τον Μάρκο Αντώνιο.

44 π.Χ. – Τη νύχτα πριν τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα, ο Κάσκας, ο Κικέρων και ο Κάσσιος αποφασίζουν να αφήσουν ζωντανό τον Μάρκο Αντώνιο.

1647 – Τριακονταετής Πόλεμος: Η Βαυαρία, η Κολωνία, η Γαλλία και η Σουηδία υπογράφουν ανακωχή στο Ουλμ.

1794 – Ο Ιλάι Γουίτνεϊ λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το εκκοκκιστήριο βάμβακος.

1885 – Η όπερα “Μικάντο” του Άρθουρ Σάλιβαν κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.

1915 – Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: στριμωγμένο στα ανοικτά των ακτών της Χιλής από το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό, το γερμανικό πολεμικό πλοίο SMS Dresden εγκαταλείπεται και βυθίζεται από το πλήρωμά του.

1926 – Από πτώση τρένου σε ποταμό στην Κόστα Ρίκα σκοτώνονται 248 άνθρωποι.

1944 – Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα πολιτικά κόμματα. Επανασύσταση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

1961 – Σοβαρά επεισόδια ξεσπούν στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. μετά την εξαγγελία της ίδρυσης και άλλης ανώτατης σχολής με ανάλογο αντικείμενο σπουδών, αλλά και ύστερα από φήμες ότι, κατόπιν εισηγήσεως του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιμετωπίζεται το ενδεχόμενο διάλυσης της σχολής και μετατροπής της σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων.

1963 – Τρία άτομα χάνουν τη ζωή τους και δύο τραυματίζονται σε σύγκρουση εμπορικών αμαξοστοιχιών στη γραμμή Θεσσαλονίκης-Ειδομένης.

1994 – O Λίνους Τόρβαλντς εκδίδει τον Linux Kernel 1.0.

(Με πληροφορίες από τη Wikipedia)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ