Τα “capital control” ανοίγουν την πόρτα της φυλακής για την Βίκυ Σταμάτη

Της Άννας Κανδύλη

Τα “capital control” ανοίγουν την πόρτα της φυλακής για την Βίκυ Σταμάτη και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να βρει τα 50.000 ευρώ της εγγύησης  που της επέβαλε το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος το πρωί κάνοντας χρήση της κοινής υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε στις 21 Ιουλίου και αναστέλλει μέχρι 31 Οκτωβρίου λόγω των τραπεζικών περιορισμών την καταβολή εγγύησης που επιβάλλεται σε κρατούμενους για να αποφυλακιστούν, πήρε πριν από λίγο στα χέρια του το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη , κατόπιν συνεννόησης με τις υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει για όλες τις εγγυοδοσίες αλλά και άλλες δικαστικές πράξεις με οικονομικό αντικείμενο (παράβολα κλπ) και όλους τους κρατούμενους – κατηγορούμενους. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 αλλά υπάρχει πιθανότητα να παραταθεί. Αν δεν παραταθεί η Βίκυ Σταμάτη θα έχει περιθώριο μέχρι και 5 μέρες από τη λήξη της για να καταβάλλει τα 50.000 ευρώ. Ήδη πάντως με την κατάθεση του διαβατηρίου εκ μέρους της θα βγεί κανονικά ελεύθερη από το Δρομοκαίτειο.   

 

 

Διαβάστε επίσης

Σταμάτη – Από τον λαμπερό γάμο στο Παρίσι στην απόδραση από το ψυχιατρείο – ΒΙΝΤΕΟ

Ραγκούσης: Η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει λεφτά – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ