ΣΥΡΙΖΑ: «Στις 16 Αυγούστου θα εμφανιστεί τελικά ο κ. Μητσοτάκης»

Κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για την στάση του σε σχέση με τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Εδώ και τέσσερις ημέρες ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει βρει μια λέξη να πει για την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ενώ ο ίδιος παραμένει εξαφανισμένος, σήμερα έγινε γνωστό από το γραφείο του ότι θα εμφανιστεί στις 16 Αυγούστου, όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της UEFA και τους προέδρους των ΠΑΕ. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας».

Ακολούθως υπογραμμίζει: «Το γεγονός, όμως, ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν είναι απλή υπόθεση για να την ξεπεράσει έτσι ο κ. Μητσοτάκης. Βεβαίως να ληφθούν πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα. Η απάντηση, όμως, στο πρωτοφανές φιάσκο, που οδήγησε στη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν μπορεί για άλλη μια φορά να είναι η επικοινωνία».

Κλείνοντας την ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την «ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης με την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου. Η αποποίηση ευθυνών διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ