Σύνταγμα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δολοφονία της 46χρονης Κουβανής τρανς

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα για την δολοφονία της Άννα Ιβάνκοβα στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι διαδηλωτές εκφράζουν την οργή τους για την δολοφονία της 46χρονης Κουβανής τρανς, κρατώντας πλακάτ που αναγράφουν «την έλεγαν Άννα». Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, έγραψαν το όνομα «Άννα» με κεριά έξω από την Βουλή.

Στη συγκέντρωση παρευρίσκεται και η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κάλεσμα για την σημερινή διαμαρτυρία έχουν απευθύνει 17 ΛΟΑΚΤΙ+ οργανώσεις, που, μεταξύ άλλων, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους «εσείς που εκφέρετε δημόσια λόγο για το πώς θα ζούμε τις ζωές μας, τι θα κάνουμε με τα σώματά μας, τι θα φορέσουμε και ποιά άτομα θα αγαπάμε, εσείς που ασκείτε καθημερινά βία στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, θα μας βρείτε απέναντι. Διεκδικούμε κάθε σπιθαμή γης, κάθε στιγμή της ζωής που μας ανήκει και το μέλλον μας. Για να μην ξεχάσουμε ποτέ την Άννα, τον Ζακ/τη Zackie, την Δημήτρη/Δήμητρα, τον Νικόλα και όλα τα άτομα που δεν είναι μαζί μας. Η οργή μας ξεχειλίζει. Στη μνήμη της Άννας».

Η Άννα Ιβάνκοβα εντοπίστηκε νεκρή, μέσα σε μία λίμνη αίματος μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε, στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αστυνομικές αρχές που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης προσπαθούν να διαλευκάνουν το κίνητρο του δράστη, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος της γνωστής ακτιβίστριας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επήλθε από αιμορραγία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ