Σύνταγμα: «Δεν ήρθαμε από τα Χανιά για να κάνουμε πλάκα – Η ζωή μου, είναι τα ζώα μου» λέει στο enikos.gr 20χρονος βοσκός

Ο 20χρονος βοσκός Γιάννης Μπομπολάκης από τα Χανιά της Κρήτης, επιβιβάστηκε το βράδυ της Δευτέρας σε πλοίο της γραμμής, προκειμένου να ζήσει την εμπειρία του ιστορικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20/2 στο Σύνταγμα. «Δεν ήρθαμε από την άκρη της Ελλάδας για να κάνουμε πλάκα» τονίζει στο enikos.gr.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της κινητοποίησης από τα Χανιά και το Ηράκλειο παρέστησαν στο παναγροτικό συλλαλητήριο περίπου 200 άτομα. Έφτασαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά, κι από εκεί, κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα όπου είχαν δώσει το ραντεβού τους με τους άλλους αγρότες.

 «Η Κρήτη δεν έχει λείψει από κανένα πανελλήνιο αγροτικό συλλαλητήριο, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό που ζητάω είναι να έχω την ήρεμη και απλή καθημερινότητά μου, την οποία μου την στέρησαν. Είμαι βοσκός από μικρό παιδί, η ζωή μου, είναι τα ζώα μου, χωρίς αυτά, δεν μπορώ να επιβιώσω».

Με μαύρη σημαία στο συλλαλητήριο

Ο 20χρονος Γιάννης, κρατώντας μια μαύρη σημαία στο μαζικό συλλαλητήριο, ξεσπά στο enikos.gr, τονίζοντας πως τα μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης, του φαίνονται “ψίχουλα”. «Είμαστε σε έναν συνεχή αγώνα επιβίωσης, και δεν θα σταματήσουμε εάν δεν δικαιωθούμε. Δεν ήρθαμε από τα Χανιά, αλλά και από όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα, για να κάνουμε πλάκα. Παλεύουμε για την ζωή μας, πρέπει επιτέλους να το πάρουν χαμπάρι».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ