Συνοριοφύλακες: «Μέτρησαν» κανονικά τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης στην μοριοδότηση

Εξελίξεις σήμερα με την υπόθεση υπογραφής εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες.

Συνοριοφύλακες: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης

Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης διενεργεί προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα. Όπως ανέφερε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news.gr, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν προσληφθεί για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε προβλεπόμενα μόρια ώστε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα επανέρχεται σήμερα στο θέμα, αναφέροντας ότι πριν από λίγο ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις των 250 νέων συνοριοφυλάκων και τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης «μετρούν» κανονικά στην μοριοδότηση όσων εξασφάλισαν έτσι την τοποθέτηση τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

«Από 5 έγιναν πολύ σύντομα 40»- Τι λέει στο enikos.gr ο Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων για τα σύμφωνα συμβίωσης

Επικαλούμενη σχετικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι υπάρχουν συνολικά 30 σύμφωνα συμβίωσης που αναφέρονται και από τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία (συγκεκριμένα τα 28) είναι στους 115 συνοριοφύλακες, οι οποίοι τοποθετήθηκαν στα τρία τμήματα συνοριακής φύλαξης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά:

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών: 19 σύμφωνα συμβίωσης και τρεις γάμοι

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού: 7 σύμφωνα συμβίωσης

Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου: δύο σύμφωνα συμβίωσης και δύο γάμοι

Είναι χαρακτηριστικό επίσης, ότι για τους 135 που τοποθετούνται στη Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Μεταξάδων, Κυπρίνου και το ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου, υπάρχουν μόνο δύο σύμφωνα συμβίωσης και όλοι οι υπόλοιποι είναι άγαμοι.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, που αποτελούσε και τον μεγάλο «πόθο» όσων έσπευσαν να συντάξουν σύμφωνα συμβίωσης, χάρη σε αυτά κάποιοι από τους νέους συνοριοφύλακες πέτυχαν και παρέκαμψαν την αρχική σειρά κατάταξης. Ενώ ήταν μετά τους 115 πρώτους που κανονικά έπρεπε να τοποθετηθούν σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί και οι συγκεκριμένοι έπρεπε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, τελικά πέτυχαν τον σκοπό τους. Δηλαδή, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ξεπέρασαν συναδέλφους τους, οι οποίοι το δικαιούνταν με βάση τις επιδόσεις τους κατά την διάρκεια της βασικής εκπαίδευσης στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Τα χαρακτηριστικά παραδείγματα

Η ιστοσελίδα αναφέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα:

-Άνδρας με σειρά κατάταξης 162, τοποθετήθηκε στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, ξεπερνώντας με το σύμφωνο συμβίωσης 47 συναδέλφους του.
-Πέντε γυναίκες συνοριοφύλακες, με αρχική θέση κατάταξης 150, 141, 139, 131 και 124, χάρη στα σύμφωνα συμβίωσης μπήκαν στους 48 που τοποθετούνται στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.
-Ένας άνδρας και μία γυναίκα με θέσεις 134 και 123 αντίστοιχα, χάρη στα σύμφωνα συμβίωσης παρέκαμψαν συναδέλφους τους και τοποθετήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.
-Τέλος, ένας άνδρας και δυο γυναίκες συνοριοφύλακες με θέσεις 148, 140 και 129 αντίστοιχα, χάρη στα σύμφωνα συμβίωσης που κατέθεσαν, μπήκαν στους… προνομιούχους 115 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, παίρνοντας τις θέσεις άλλων συναδέλφων τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ