«Από 5 έγιναν πολύ σύντομα 40»- Τι λέει στο enikos.gr ο Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων για τα σύμφωνα συμβίωσης

Για μεγάλο αριθμό συμφώνων συμβίωσης  μέσα στους νέους συναδέλφους που κινητοποίησε το υπουργείο και το αρχηγείο της αστυνομίας  έκανε λόγο ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας μιλώντας στο enikos.gr.

Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Τα σύμφωνα συμβίωσης πολλαπλασιάστηκαν μέσα στην Σχολή

του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Ο κος Χαρέλας επιβεβαίωσε τη διενέργεια έρευνας μετά από καταγγελίες, καθώς τα σύμφωνα συμβίωσης των συνοριοφυλάκων πολλαπλασιάστηκαν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, αρχικά οι συνοριοφύλακες που είχαν σύμφωνο συμβίωσης όταν πέρασαν στη σχολή ήταν μόλις 5 και πολύ σύντομα έγιναν 40.

ΕΛ.ΑΣ.: Έρευνα για εικονικά σύμφωνα συμβίωσης από συνοριοφύλακες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, το σύμφωνο δίνει επιπλέον μόρια στους συνοριοφύλακες προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο διορισμού τους.

Τα «εικονικά σύμφωνα συμβίωσης», δηλαδή, στοχεύουν στην ευνοϊκή μεταχείριση νεοδιορισθέντων συνοριοφυλάκων, με την πλειοψηφία  να επιδιώκει την τοποθέτηση τους στην Αλεξανδρούπολη έναντι της Ορεστιάδας.

Νόμιμη αλλά όχι ηθική διαδικασία

«Η διαδικασία είναι νόμιμη» πρόσθεσε ο κος Χαρέλας τονίζοντας ότι το στηρίζεται σε διατάξεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

“Στηρίζουμε τα παιδιά που δεν “παζαρεύουν” την αξιοπρέπειά τους εκμεταλλευόμενοι τη διάταξη. Στόχος μας είναι η αποφυγή της αδικίας“, τόνισε στο enikos.gr o πρόεδρος των συνοριοφυλάκων.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να αναλάβουν δράση οι αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να βρεθεί τρόπος να εξακριβωθούν τα “εικονικά σύμφωνα”.

” Η απλοποίηση σήμερα της σύναψης του συμφώνου συμβίωσης για κάθε νέο οδηγεί στην υπέρμετρη χρήση του, προκειμένου να λάβει τα πλεονεκτήματα σε διαγωνισμούς και προκηρύξεις ” επεσήμανε στο enikos.gr ο κος Χαρέλας.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η πολιτεία να επανεξετάσει “ένα φαινόμενο που πλήττει όλους τους κλάδους του Δημοσίου”, θωρακίζοντας παράλληλα την πραγματική υπόσταση του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ