Συνελήφθη ο 35χρονος Υoutuber για κακοποιήσεις ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο

Συνελήφθη ο 35χρονος Youtuber, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr, φέρεται να ήταν αυτός που ξεκίνησε την αρρωστημένη «ιδέα» με την κακοποίηση ευάλωτων ατόμων, σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 Ιανουαρίου του 2023 έως και τις σήμερα (06/02), καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο ανωτέρω προέβη, σε ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Έπειτα από το παραπάνω περιστατικό, σήμερα το μεσημέρι Αστυνομικοί της Τμήματος Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφαλείας μετέβηκαν στην οικία του, στην οποία πραγματοποιήθηκε έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ενώ ο ίδιος συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Γίνεται μνεία ότι κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών αύριο το πρωί. Κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ