Συνελήφθη 62χρονος που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε… αρχαιολογικό μουσείο – ΦΩΤΟ

Σε αρχαιολογικό μουσείο είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 62χρονος που συνελήφθη σε περιοχή των Γρεβενών.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Γρεβενών, ύστερα από έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του και σε παρακείμενους αποθηκευτικούς χώρους, έφεραν στο “φως” ολόκληρο θησαυρό.

Όπως ανακοινώθηκε, βρέθηκαν συνολικά 184 αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με εκτίμηση της προϊσταμένης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Γρεβενών, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα δε ευρήματα ανάγονται στην περίοδο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, όπως επίσης των Αρχαϊκών, Κλασσικών, Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών και Βυζαντινών χρόνων, ενώ χαρακτηρίζονται ανεκτίμητης αρχαιολογικής και επιστημονικής αξίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν τα εξής: ένας χάλκινος σταμνοειδής κάδος (ελλιπής κατά το σώμα), ένας ακέραιος χάλκινος διπλούς πέλεκυς, πέντε πήλινες αγνύθες, τρία τμήματα από χάλκινες οκτώσχημες πόρπες, 58 χάλκινα και δυο ασημένια νομίσματα, 52 χάλκινα δακτυλίδια, 18 ακέραια χάλκινα ψέλια και τέσσερα ελλιπή, δύο χάλκινοι κρίκοι, δύο σιδερένιες αιχμές βελών, τμήμα σιδερένιου καρφιού, οκτώ χάλκινες χάνδρες, τμήματα από τέσσερις χάλκινες πόρπες, τμήμα χάλκινης περόνης, μία χάλκινη εφυλίδα, τέσσερις χάλκινες λαβές αγγείων, δύο χάλκινα κοσμήματα, τρία μολύβδινα εξαρτήματα και δώδεκα χάλκινα ελάσματα.

Από το ίδιο σημείο κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων μικροποσότητες αποξηραμένων και νωπών φύλλων κάνναβης, σπόροι και κλαδιά κάνναβης, ένα περίστροφο κρότου-αερίων, ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, ενώ από την Ασφάλεια Γρεβενών ερευνάται ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης τους από τον 62χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Δείτε επίσης:

Άγριο έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα

Φθιώτιδα: Σφοδρή σύγκρουση με νταλίκες στην Εθνική – Κλειστό το ρεύμα προς Αθήνα – ΦΩΤΟ

Κιλκίς – Στο νοσοκομείο 8 πρόσφυγες με ηπατίτιδα Α

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ