Συνελήφθη 47χρονος φυγόποινος στην Πετρούπολη – Εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικά

Στη σύλληψη ενός 47χρονου φυγόποινου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Πετρούπολη, το βράδυ του Σαββάτου.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού και κατ’ επάγγελμα.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, στη μεταφορά και κατοχή τους με σκοπό την περαιτέρω διάθεση. Ειδικότερα τα μέλη της οργάνωσης είχαν ιδρύσει εταιρία μεταφορών με έδρα γειτονική χώρα και πραγματοποιούσαν συγκαλυμμένες μεταφορές ναρκωτικών ουσιών με φορτηγά οχήματα.

Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με δομημένη συγκρότηση και διάρθρωση, τα μέλη της οποίας είχαν κατανεμημένους και διακριτούς ρόλους κατά τη δραστηριοποίηση τους. Ο συλληφθείς είχε επιφορτιστεί, ως χρηματοδότης της μεταφορικής εταιρίας για την επικοινωνία και τις συναλλαγές, καθώς και για τη μεταφορά νόμιμων προϊόντων, από και προς εταιρίες με έδρα την Αττική.

Επιπρόσθετα τον Απρίλιο του 2021, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Λιμενική Αρχή, βρέθηκε σε φορτηγό της προαναφερόμενης εταιρίας, ποσότητα κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 282,66 κιλών επιμελώς κρυμμένη εντός νόμιμου φορτίου.

Ο 47χρονος από την εγκληματική του δραστηριότητα αποκόμισε χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ