Συνεχίζεται αύριο η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα – Τι αναφέρει στο υπόμνημά του

Αύριο θα συνεχιστεί η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, αρεοπαγίτη Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη. Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά, στον οποίο αποδίδεται πως παρενέβη στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Της Άννας Κανδύλη 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, με το οποίο εμμένει στα όσα έχει καταγγείλει. Όπως φέρεται να είπε: «Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου».

Η ανάκριση για την υπόθεση ξεκίνησε στον Άρειο Πάγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, με τον Χρήστο Καλογρίτσα να κατηγορείται για συνέργεια στην εν λόγω πράξη.

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είχε ξεκινήσει κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει ο ίδιος ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου του 2020.

Σε αυτή ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε να επιστρέψει  3.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο κ. Καλογρίτσας  υποστηρίζει πως επρόκειτο για μία εικονική σύμβαση, «εμπνεύσεως» του Νίκου Παππά και του «White Ηouse», ώστε να μπορέσει να καλύψει την εγγυητική επιστολή που απαιτείτο να καταθέσει τον Αύγουστο του 2016 για να  πάρει τηλεοπτική άδεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ