Σύνδρομο Μινχάουζεν: Η περίπτωση μητέρας στην Ελλάδα που χρωμάτιζε τα κόπρανα της κόρης της με ντοματοπελτέ

Ένα περιστατικό που παραπέμπει στο αποκαλούμενο “Σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου”, συνέβη στην Ελλάδα το 2007. Μία μητέρα χρωμάτιζε τα κόπρανα του παιδιού της με ντοματοπελτέ και πήγαινε στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενη στους γιατρούς ότι η κόρη της είχε πρόβλημα με την υγεία της.

Σύμφωνα με το mega, που μετέδωσε σχετικό ρεπορτάζ, η μητέρα πήγε το 4χρονο παιδί της στο νοσοκομείο “Παίδων”, λέγοντας στους γιατρούς ότι βρήκε αίμα στα κόπρανα του κοριτσιού. Η μητέρα πήγε και δείγμα των κοπράνων της κόρης της στους γιατρούς, οι οποίοι έκαναν δύο κολονοσκοπήσεις στο παιδί, το υπέβαλαν σε ειδικές εξετάσεις και ειδική διατροφή, ώστε να αντιμετωπιστεί το “πρόβλημα”.

Το παιδί νοσηλεύτηκε για 43 ημέρες, ενώ από τους ελέγχους που διενήργησαν οι γιατροί, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα. Έπειτα από πιο εξειδικευμένες αναλύσεις, αντιλήφθηκαν ότι η μητέρα χρωμάτιζε τα κόπρανα του παιδιού με ντοματοπελτέ.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός, η γυναίκα υπεβλήθη σε ψυχιατρική εξέταση. Όμως, δεν της ασκήθηκε ποινική δίωξη, ούτε της αφαιρέθηκε η επιμέλεια, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν έκανε κακό στο παιδί της, παρά το γεγονός ότι παραποίησε τις εξετάσεις του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ