Σύγχρονοι “Ιντιάνα Τζόουνς” στην Αχαΐα – Ψάχνουν τον θησαυρό των Γερμανών από την περίοδο της Κατοχής

Ντελίριο επικρατεί στην Αχαΐα για τον επί σχεδόν 80 χρόνια χαμένο θησαυρό των ναζί. Χρυσοθήρες που έχουν ακούσει ιστορίες για χιλιάδες χρυσές λίρες που έκρυψαν οι Γερμανοί κατακτητές κατά τη διάρκεια της Κατοχής, έχουν βάλει σκοπό να τις βρουν και σκάβουν… παντού. Μάλιστα, όπως λένε οι φήμες, έχουν εντοπίσει αρκετές λίρες σε δύο χωριά της Δυτικής Αχαΐας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησο”, η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται σε ένα πεδινό χωριό που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κάτω Αχαΐας στην Πάτρα με πρωταγωνιστές μια γυναίκα και δύο άτομα του στενού της περιβάλλοντος.

Η παρέα των τριών χρυσοθήρων φέρεται να έχει αξιοποιήσει μαρτυρίες από συγγενικά πρόσωπα και μάλιστα έχουν εντοπίσει μεγάλο αριθμό λιρών που ήταν θαμμένες στο οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός εκ των συγγενών της.

Η άλλη “χρυσή” ιστορία έχει βάση την Άραξο, όπου ο νεαρός ιδιοκτήτης μεγάλου οικοπέδου, που κι αυτός βασίστηκε σε μαρτυρίες συγγενών του, αποφάσισε να κάνει την προσπάθειά του με τη βοήθεια της τεχνολογίας για να πάρει τις απαντήσεις που ήθελε αναφορικά με τον μύθο, ο οποίος περνούσε από γενιά σε γενιά. Έτσι, με ομάδα ειδικών από την Αθήνα και με τη χρήση μέσων που έφερε από το εξωτερικό, έκαναν έρευνα στον χώρο και μάλιστα έπεσαν πάνω σε κάτι που τους έκανε εντύπωση. Το μηχάνημα έδειξε να εντοπίζει από μεγάλη απόσταση, ακόμη και από τη θάλασσα, την ύπαρξη λιρών στο υπέδαφος.

Λέγεται ότι εκεί κατά την περίοδο της γερμανικής Κατοχής, υπήρχε ένα από τα βασικότερα στρατηγεία των ναζί, γεγονός που ίσως καταδεικνύει και το μέγεθος του θησαυρού, με τον αριθμό των λιρών ενδεχομένως να ξεπερνά τις 100.000.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ