Συναγερμός στις Σέρρες – Χτυπούν οι καμπάνες στα χωριά – ΒΙΝΤΕΟ

Σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πεθελινό, Παραλίμνιο και Ψυχικό έφτασαν τα νερά του Στρυμόνα, αφού από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξαν τα θυροφράγματα της λίμνης Κερκίνης.

Στο βίντεο του thesstoday ακούγονται οι καμπάνες στο χωριό Ψυχικό να χτυπούν για να ενημερωθεί ο κόσμος που δουλεύει στα χωριάφια αλλά και για να οχυρώσουν οι πολίτες τα σπίτια τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού.

Στο Πεθελινό οι κάτοικοι βλέπουν τα νερά σε απόσταση 50 μέτρων από το ανάχωμα που έφτιαξε ο Στρατός την Πέμπτη.

Πρόκειται για ανάχωμα μήκους 500 μέτρων και ύψους 3 μέτρων. Ήδη ανατολικά του Στρυμόνα έχουν πλημμυρίσει περίπου 40.000 καλλλιεργήσιμες εκτάσεις και εκτιμάται ότι με το κατέβασμα των νερών της Κερκίνης θα πλημμμυρίσουν άλλες 40.000 στρέμματα.

Αυτή τη φορά οι τοπικές αρχές εκτιμούν πως θα πλημμυρίσουν και ανατολικά του Στρυμόνα στον Δήμο Βισαλτίας όπου χθες η δήμαρχος, Αγνή Δουβίτσα, ζήτησε από την Περιφέρεια χιλιάδες σακιά για να τα γεμίσουν με χώμα και να φτιάξουν αναχώματα.

Υπενθυμίζεται ότι η δήμαρχος είχε έρθει σε φραστική αντιπαράθεση με τον αντιπειφερειάρχη Σερρών κ. Μωϋσιάδη επειδή στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, δεν κλήθηκε να παραστεί.

Ανάλογη αντίδραση υπήρξε και από τον δήμαρχο Αμφίπολης αφού στα γεωγραφικά όρια του δήμου υπάρχουν περίπου 10 χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα κι όμως δεν κλήθηκε ούτε αυτός στην σύσκεψη.

ΠΗΓΗ: Thesstoday.gr

Διαβάστε επίσης

 Και ο στρατός στο πόδι για το φόβο πλημμυρών στις Σέρρες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ