“Συμμορία των 11”: Διάλογοι – φωτιά για το “ξέπλυμα” των 4,5 εκατ. ευρώ

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Τα χαμένα 4.500.000 ευρώ από τη μεγάλη κλοπή στο υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα βρίσκονται πίσω από τη μεγάλη επιχείρηση που εξαπέλυσε η τοπική Ασφάλεια. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έντεκα ατόμων (ανάμεσα τους κάποιοι γνωστοί επιχειρηματίες της πόλης), τα οποία ενέχονται στο “ξέπλυμα” του ποσού – “μαμούθ” που είχε κλαπεί το 2004 από το τραπεζικό κατάστημα και δεν βρέθηκαν ποτέ. “Εγκέφαλος” της συμμορίας φέρεται να είναι ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για την κλοπή και είχε αποφυλακιστεί το 2019. Ο 45χρονος εξέτισε πολυετή ποινή κάθειρξης, κατηγορούμενος για την κλοπή των 6.000.000 ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα, όπου και εργαζόταν, με τιμητικό μάλιστα διορισμό από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, λόγω της δολοφονίας του ανήλικου αδελφού του που είχε προσπαθήσει να σταματήσει έναν ληστή τραπεζών το 1995 στην Αργυρούπολη.

Το 2004 πια ο χαροκαμένος αδελφός του 17χρονου φαίνεται να αλλάζει σελίδα στη ζωή του και να βάζει χέρι, μαζί με άλλα άτομα, στο ποσό – “μαμούθ” για την εποχή, της τάξεως των 6.000.000 ευρώ, το οποίο βρισκόταν στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας στην Καλαμάτα.

Έπειτα από έρευνες της Αστυνομίας, ο 45χρονος συλλαμβάνεται μαζί με άλλο ένα άτομο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των κλεμμένων χρημάτων δεν βρίσκεται ποτέ και συγκεκριμένα ποσό της τάξεως των 4.500.000 ευρώ. Δηλαδή το μερίδιο του φερόμενου ως “εγκέφαλου”.

Βέβαια, ο 45χρονος καταδικάζεται σε πολυετή ποινή κάθειρξης και, όπως όλα δείχνουν, μέσα στη φυλακή φαίνεται ότι “εξελίσσεται επαγγελματικά”, μαθαίνοντας τα κόλπα του υποκόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάποια χρονική περίοδο και έπειτα ο 45χρονος διαθέτει και κινητό τηλέφωνο μέσα στο κελί του, μέσω του οποίου στήνει δουλειές στην Καλαμάτα, ώστε να “ξεπλένει” χρήματα από τη μεγάλη κλοπή. Βέβαια δεν γνωρίζει ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν κάθε του βήμα.

Σε μία συνομιλία με έναν από τους κατηγορούμενους και ενώ ο 45χρονος βρίσκεται στη φυλακή, προκύπτει πως έχει δαπανήσει ποσό της τάξεως του 1.000.000 ευρώ για δύο στενά συγγενικά του πρόσωπα, προκειμένου να τους εξασφαλίσει πολυτελή διαμονή σε διαμέρισμα στα νότια προάστια, αλλά και την αγορά πολυτελούς αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνομιλία που φιγουράρει σε περίοπτη θέση στη δικογραφία έχουν ως εξής:

‘Μπροστινός’: “Γράψε ένα χαρτάκι, τώρα που τον βρήκα μπόσικο και τον έφτιαξα με καλή διάθεση και μάθαμε πέντε πραγματάκια να τα’χουμε”

45χρονος: “Για τι πράγμα;”

‘Μπροστινός’: “105.000 κάνανε οι… στη δυτική παραλία τζίρο”

45χρονος: “Η δυτική (παραλία);”

‘Μπροστινός’: “105.000”

45χρονος: “Ναι, καλά, θα μου τα…. θα μου τα έχουν έτοιμα και εμένα θα μου τα δώσουν όλα”

‘Μπροστινός’: “Εντάξει, οκέι, γράψε εσύ τώρα αν με εμπιστεύεσαι, 105.000 έκανε η δυτική τζίρο”

45χρονος: “Ναι”

‘Μπροστινός’: “44.000 κάναμε εμείς στο Μ…”

45χρονος: “Ναι”

‘Μπροστινός’: “Γράψε, όμως, δίπλα με 241.500 τζίρο”

45χρονος: “Ναι”

‘Μπροστινός’: “Κάνανε πέρσι στο Μ… 69.700, αλλά άνοιξε 23 Απριλίου, ε… 23 Μαΐου, και κλείσανε 13 Σεπτεμβρίου”

45χρονος: “Ναι, α… και κάνανε 180.000 τζίρο”

‘Μπροστινός’: “Ωραία, οπότε με 20.000 λιγότερη κάβα φαντάσου εμείς κάναμε πολύ μεγαλύτερο τζίρο πέρυσι, 60.000 παραπάνω με 20.000 λιγότερη κάβα”

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν, ενώ αναμένεται οι αποκαλύψεις των επόμενων ημερών να είναι ραγδαίες.

Πηγή: Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ