Συλλαλητήριο και πορεία στην Αθήνα ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Κινητοποίηση ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια με σύνθημα “έξω η πανεπιστημιακή αστυνομία από τις σχολές! Οι φοιτητές παλεύουμε για μόρφωση και δωρεάν σπουδές!”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές κατήγγειλαν την παρουσία μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων στο συλλαλητήριο και ζήτησαν να αποχωρήσουν οι αστυνομικοί τόσο από τον χώρο της κινητοποίησης όσο και από τις σχολές του.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στα Προπύλαια και αυτή την ώρα, οι διαδηλωτές έχουν ξεκινήσει πορεία προς το Σύνταγμα.

Λόγω της κινητοποίησης, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστήμιου από το ύψος της οδού Αμερικής και στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Αιόλου.

συλλαλητήριο Αθήνα
Συλλαλητήριο στην Αθήνα. Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ
συλλαλητήριο Αθήνα
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα ξεκίνησαν οι περιπολίες της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας (ΟΠΠΙ) και οι ομάδες έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Πανεπιστημιούπολη, όπου επικράτησε ένταση.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έχει δηλώσει ότι οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για το ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις τους από τη στιγμή που θα αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των Πανεπιστημίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ