Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα βαγόνια – Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών

Ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με τουλάχιστον 16 ανθρώπους να έχουν ανασυρθεί νεκροί από τα συντρίμμια των δύο τρένων που συγκρούστηκαν στο ύψος του Ευαγγελισμού. Στους 85 ανέρχονται οι τραυματίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

Το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο καθώς τα βαγόνια έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα και έχουν αναπτυχθεί πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι διασώστες αναζητούν εγκλωβισμένους στο εσωτερικό των βαγονιών της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ιδίως στα δύο πρώτα. Υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι επιβάτες έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι πυροσβέστες έχουν οπτική επαφή με ανθρώπους που δεν ανταποκρίνονται και φαίνεται να μην έχουν τις αισθήσεις τους, ενώ υπάρχουν κάποιοι άλλοι που καλούν σε βοήθεια, τους οποίους προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απεγκλωβίσουν.

Οι πυροσβέστες έχουν ανασύρει νεκρούς και από τα χωράφια, γύρω από το σημείο που συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Επειδή είναι νύχτα, η επιχείρηση είναι δύσκολη και οι αρχές φοβούνται ότι το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, θα εντοπίσουν κι άλλες σορούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ