Τραγωδία στα Τέμπη: 16 νεκροί από τη σύγκρουση τρένων, 85 τραυματίες

Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί μέχρι στιγμής, μετά τη σύγκρουση τρένων στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 85, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η διαδικασία απεγκλωβισμού ατόμων είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης. Ο μεγαλύτερος αριθμός των επιβατών έχει μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, όπως είπε.

 

 

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Τα βαγόνια 1 και 2 δεν υπάρχουν. Εκτινάχθηκαν»

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση τρένων -επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, έξω από τη Λάρισα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι «έχουν απεγκλωβιστεί όλοι. Οι διασώστες ψάχνουν δυστυχώς μόνο για αυτούς που έχουν χάσει τη ζωή τους».

Και πρόσθεσε: «Ήταν σφοδρή σύγκρουση. 250 άτομα έχουν πάει Θεσσαλονίκη ή σε οποιδήποτε άλλο προορισμό, άλλοι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, τα οποία κινητοποιήθηκαν πολύ γρήγορα».

«Δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν τα βαγόνια 1 και 2, ξεκινάνε οι έρευνες από το 3», τόνισε ο κ. Αγοραστός εξηγώντας ότι ήταν τόσο ισχυρή η σύγκρουση που λογικά έχουν εκτιναχθεί.

«Η κατάσταση είναι τραγική, όταν έφτασα στο σημείο σοκαρίστηκα κι εγώ ο ίδιος από την εικόνα που αντίκρισα . Κρανίου τόπος, πραγματικά δεν έχω λόγια» είπε καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν “καιγόμαστε”»

Σοκάρουν οι εικόνες από την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση τρένων -επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, έξω από τη Λάρισα.  Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. 270 από αυτούς έχουν μεταφερθεί εκτός του σημείου με λεωφορεία.

Λίγο πριν από τις 2 το βράδυ, έφτασε στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο οποίο επέβαιναν 50 άτομα, μεταξύ αυτών και πολλοί τραυματίες. Με αίματα και σκισμένα ρούχα ξέσπασαν σε λυγμούς όταν συνειδητοποίησαν ότι είναι ασφαλείς και πλέον μαζί με τους συγγενείς τους, που τους περίμεναν.

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ» δηλώνει στο ThessToday.gr επιβάτης του τρένου.

Μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στο επιβατικό τρένο περιγράφει στο ThessToday.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε. «Νομίζω πως είμαι καλά, δεν είμαι σίγουρη. Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, έπεσαν οι αποσκευές και γυρίσαμε ανάποδα. Τα υπόλοιπα βαγόνια διαλύθηκαν τελείως. Τα λόγια περισσεύουν, πίστευα ότι θα πεθάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ερχόταν το τρένο καταπάνω μας»

Τα μοιραία λεπτά περιγράφει ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος δηλώνει: «Νιώσαμε να τραντάζεται όλο το βαγόνι, ερχόταν το τρένο καταπάνω μας. Ακόμα δεν νιώθω ζωντανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, κάποιοι επιβάτες είχαν φύγει διακοπές λόγω του τριημέρου, ενώ άλλοι είχαν επισκεφθεί τις οικογένειές τους. Παράλληλα έξω από τον ΟΣΕ βρίσκονται κάποιοι συγγενείς που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και αγωνιούν.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την αστυνομία αλλά ούτε και από κάποιον στον σταθμό. Δεν ξέρουμε τι γίνεται και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους μας» αναφέρει μια γυναίκα η οποία περιμένει τον εγγονό της.

Σημειώνεται πως αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ακόμη τρία λεωφορεία με επιβάτες.

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ από το εσωτερικό των βαγονιών

Ένα βίντεο από το εσωτερικό των βαγονιών λίγα λεπτά μετά την σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Τα βαγόνια είναι γεμάτα καπνούς και στο βίντεο φαίνονται κάποιοι άνθρωποι να ψάχνουν για τυχόν εγκλωβισμένους επιβάτες.

Hellenic Train: Περίπου 350 επιβάτες επέβαιναν στην εμπορευματική αμαξοστοιχία την ώρα της σύγκρουσης

Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό τραυματιών και εγκλωβισμένων στον τόπο όπου εκτροχιάστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης τα δύο πρώτα βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας, μετά τη σύγκρουσή της με εμπορευματική.

Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αθήνα η αμαξοστοιχία μετέφερε 430 ανθρώπους και στη Λάρισα αποβιβάστηκαν περίπου 80, ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν τη διαδρομή μέχρι τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων.

Για το τραγικό δυστύχημα η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει «Στον Ευαγγελισμό σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών: μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας και της αμαξοστοιχίας IC 62 που είχε αναχωρήσει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Την ώρα της σύγκρουσης επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες και προσωπικό της Hellenic Train, που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης και παροχή βοήθειας στους ταξιδιώτες».

 

 

Τέμπη: Εικόνες-σοκ από το σημείο της σύγκρουσης

σύγκρουση τρένων

σύγκρουση τρένων σύγκρουση τρένων

Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου Εκτροχιασμός τρένου

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ