Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: «Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν “καιγόμαστε”» – Νέες μαρτυρίες

Σοκάρουν οι εικόνες από την τραγωδία στα Τέμπη, μετά τη σύγκρουση τρένων -επιβατικής και εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, έξω από τη Λάρισα.  Την ώρα της σύγκρουσης, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία Hellenic Train, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. 270 από αυτούς έχουν μεταφερθεί εκτός του σημείου με λεωφορεία.

Λίγο πριν από τις 2 το βράδυ, έφτασε στον σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη το πρώτο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο οποίο επέβαιναν 50 άτομα, μεταξύ αυτών και πολλοί τραυματίες. Με αίματα και σκισμένα ρούχα ξέσπασαν σε λυγμούς όταν συνειδητοποίησαν ότι είναι ασφαλείς και πλέον μαζί με τους συγγενείς τους, που τους περίμεναν.

«Ακούγαμε ανθρώπους να φωνάζουν καιγόμαστε, είναι συγκλονιστικό. Είμαι ακόμη σε κατάσταση σοκ» δηλώνει στο ThessToday.gr επιβάτης του τρένου.

Μάρτυρας που έζησε την τραγωδία στο επιβατικό τρένο περιγράφει στο ThessToday.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε. «Νομίζω πως είμαι καλά, δεν είμαι σίγουρη. Βρισκόμουν στο τέταρτο βαγόνι, έπεσαν οι αποσκευές και γυρίσαμε ανάποδα. Τα υπόλοιπα βαγόνια διαλύθηκαν τελείως. Τα λόγια περισσεύουν, πίστευα ότι θα πεθάνω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ερχόταν το τρένο καταπάνω μας»

Τα μοιραία λεπτά περιγράφει ένας άλλος μάρτυρας, ο οποίος δηλώνει: «Νιώσαμε να τραντάζεται όλο το βαγόνι, ερχόταν το τρένο καταπάνω μας. Ακόμα δεν νιώθω ζωντανός».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, κάποιοι επιβάτες είχαν φύγει διακοπές λόγω του τριημέρου, ενώ άλλοι είχαν επισκεφθεί τις οικογένειές τους. Παράλληλα έξω από τον ΟΣΕ βρίσκονται κάποιοι συγγενείς που δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν με τα παιδιά τους και αγωνιούν.

«Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την αστυνομία αλλά ούτε και από κάποιον στον σταθμό. Δεν ξέρουμε τι γίνεται και δεν μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους μας» αναφέρει μια γυναίκα η οποία περιμένει τον εγγονό της.

Σημειώνεται πως αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη ακόμη τρία λεωφορεία με επιβάτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ