Συγκλονίζει η περιγραφή του δήμαρχου Κυθήρων στον Realfm 97,8 για το ναυάγιο: Τους βγάζαμε έναν – έναν με σχοινί

Ο δήμαρχος των Κυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για το ναυάγιο με τους μετανάστες δήλωσε ότι «σε ένα παλιό δημοτικό σχολείο έχουμε 69 άτομα και είναι και 11 στο νοσοκομείο».

«Συνολικά είναι 80 οι διασωθέντες, αν το 100 ή 95 επιβαίνοντες είναι αληθινό, γιατί το έδωσαν οι ίδιοι οι μετανάστες στο 112, μπορεί με απλά μαθηματικά κανείς να καταλάβει. Εγώ θα σας πω ότι μπροστά μου πνίγηκαν 6 άνθρωποι. Ήταν πραγματικά κακοτυχία εκτός από τις καιρικές συνθήκες, εάν αυτό το πλοίο είχε προσκρούσει 30 μέτρα δεξιότερα ή πιο αριστερά θα είχαν σωθεί. Γιατί από την άλλη πλευρά υπάρχει αμμουδιά και αντίστοιχα αριστερά δεν υπάρχει αυτή η μορφολογία που είχε αυτό το σημείο. Έπεσαν σε άσχημο σημείο με έναν γκρεμό 25 μέτρα από πάνω μέχρι κάτω χωρίς δυνατότητα πρόσβασης από την ξηρά. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να επιχειρήσει ούτε εναέριο ούτε πλωτό μέσο λόγων των καιρικών συνθηκών» περιέγραψε.

«Τους βγάζαμε έναν έναν με ένα σχοινί και έναν γερανό οικοδομικής χρήσεως. Ήταν δύσκολη η κατάσταση» επεσήμανε ο δήμαρχος.

«Αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 20 οι αγνοούμενοι» διευκρίνισε.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ