Συγκλονίζει η χήρα του Καραϊβάζ: «Εργατικό δυστύχημα και όχι έγκλημα κατά ιδιότητας ο θάνατος του Γιώργου» – «Κόβουν στο 50% την σύνταξη χηρείας»

Συγκλονίζει η είδηση ότι το κράτος περικόπτει στο μισό τη σύνταξη χηρείας στη σύζυγο του αείμνηστου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από τρία χρόνια, αφού εξομοιώνει τη δολοφονία με εργατικό ατύχημα.

Γιώργος Καραϊβάζ: Συγκλονίζει η Στάθα Αλεξανδροπούλου – «Ήταν ερωτευμένος με την δουλειά του, δεν έκανε πίσω ποτέ»

Σε μια αφοπλιστική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, η Στάθα Αλεξανδροπούλου – Καραϊβάζ τονίζει ότι “δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο να καλύπτει τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου. Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου είναι μια απλή δολοφονία”.

Αναφορικά με την αιτιολογία, βάσει της οποίας, περικόπτεται στο μισό η σύνταξη χηρείας, η σύζυγος του δολοφονημένου δημοσιογράφου υπογραμμίζει: “Στο πλαίσιο, λοιπόν, ότι τον Γιώργο τον έχουνε σκοτώσει μισή ώρα μετά το πέρας της εργασίας του, αυτοδικαίως ο ΕΦΚΑ τον βάζει ως εργατικό ατύχημα. Είναι κατ’ εμέ λυπηρό και είναι κάτι που δεν μπορώ να το ανεχθώ σε μια συμπαγή δημοκρατία να μην υπάρχει ένα ιδιώνυμο, που να κατατάσσει σε ένα πλαίσιο τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου”.

“Αυτό που είναι λυπηρό για τη δημοκρατία μας και είναι λυπηρή και η αντιμετώπιση του κράτους προς όλους εσάς, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει ιδιώνυμο. Ας το πάρουμε αντίθετα: υπάρχει ιδιώνυμο ακόμη και για τους υγειονομικούς, για τους εφοριακούς, οι οποίοι πάνε σε ένα μαγαζί και θα τους προπηλακίσουν. Για τη δολοφονία, όμως, ενός δημοσιογράφου δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, το οποίο να τον καλύπτει”, επισημαίνει σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Προσθέτει, ακόμη ότι “βάσει αυτού, εγώ που είμαι εργαζόμενη , όπως και όλες οι χήρες που είναι εργαζόμενες, μου κόβουν τη σύνταξη κατά 50% μετά τα τρία πρώτα έτη. Αυτό συμβαίνει και στη δική μας περίπτωση”.

“Αυτό που θέλω και αυτό που θα το κυνηγήσω με όλη τη δύναμη της ζωής μου είναι ότι το έγκλημα κατά του Γιώργου θα πρέπει να ανακηρυχθεί ως έγκλημα κατά της ιδιότητας. Αυτό το χρωστάω στο Γιώργο, του το χρωστάω ως σύντροφός του αυτά τα 31 χρόνια κι ως φίλη του αυτά τα 34 χρόνια. Είναι θέμα τιμής για μένα αυτό”, επισημαίνει εμφατικά, κλείνοντας τη συνέντευξή της.

 

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ