Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τα καμένα αυτοκίνητα στη Ροδόπολη

Ρεπορτάζ: Kυριάκος Μαντούβαλος

Συγκλονίζουν οι εικόνες που δημοσιεύει το enikos.gr από το πέρασμα της φωτιάς στη Ροδόπολη. Καμένα αυτοκίνητα και σπίτια, κατακαμένες εκτάσεις με δέντρα συνθέτουν το σκηνικό θλίψης στην περιοχή και φέρνουν έναν «κόμπο» στο στομάχι σε όποιον το αντικρίζει.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ανέφερε ότι κάηκαν περίπου 20 σπίτια πολλά εκ των οποίων «λειτουργούσαν ως παραθεριστικές κατοικίες», δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εναέριων και επίγειων, όπως και των εθελοντών για την «αυτοθυσία» που επέδειξαν προκειμένου να διασώσουν τις περιουσίες των ανθρώπων «από τις φλόγες που έγλειφαν τους τοίχους και κατέκαιγαν τις αυλές τους».

Επισήμανε ότι οι κάτοικοι είχαν μεριμνήσει ιδιαίτερα για τον καθαρισμό των οικοπέδων και την απομάκρυνση της καύσιμης ύλης η οποία «σε περιοχές εντός πευκοδάσους λειτουργεί ως δυναμίτιδα».

Αναφορικά με την καταστροφή των σπιτιών τα οποία σύντομα θα καταγραφούν μαζί με όλες τις απώλειες «για να αποζημιωθούν, μέσα από τις δέουσες διαδικασίες», ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βασίλης Κόκκαλης επισημαίνει ότι «εμπόδιο στην αποτελεσματικότερη διάσωση ορισμένων που καταστράφηκαν έπαιξε και η περίφραξη τους».

Δείτε τις φωτογραφίες του enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ