Συγκλόνισε ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά: Έδωσες όλες σου τις μάχες παλικαρίσια

Συγκλόνισε ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος στον επικήδειο που εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία για τη μητέρα του.

“Βρισκόμαστε όλοι εδώ, οι άνθρωποι που σε αγαπάμε και που λάτρευες με όλη σου την καρδιά. Η αγάπη και η στοργή σου δεν είχε όρια. Κάτι που παρά την απαιτητική σου καριέρα, νιώθαμε πάντα έντονα” ανέφερε.

“Όλες σου τις μάχες τις έδωσες παλικαρίσια. Ήσουν αγωνίστρια της ζωής, για τη ζωή. Αντίκριζες πάντα τον κίνδυνο με το φανταχτερό χαμόγελό σου, δείχνοντας τη δυναμικότητά σου και τη θέληση που είχες για τη ζωή. Έγινες έτσι υπόδειγμα για πάρα πολλούς ανθρώπους. Κάτι που επιβεβαιώνει και η πρόσφατη απόφαση της πολιτείας για τη δημιουργία προγράμματος δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού με την ονομασία “Φώφη Γεννηματά”. Μας μίλαγες με ειλικρίνεια και τρυφερότητα, επικεντρώνοντας στις χαρές της ζωής” πρόσθεσε.

“Η σχέση που είχες με τον πατέρα μας, δίδαξε σε εμάς τι σημαίνει αγάπη και συντροφικότητα. Ήσασταν μαζί μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο δεσμός που είχες με την θεία μας την Μαίρη, είναι παράδειγμα προς μίμηση αδελφικής αγάπης. Τα διδάγματά σου είναι στήριγμα αυτές τις δύσκολες ώρες για εμάς και θα είναι σε όλη μας τη ζωή. Όπως ήταν για σένα φάρος η ζωή του παππού μας του Γιώργου Γεννηματά και της γιαγιάς μας, Κάκιας” τόνισε.

“Με την αποχώρησή σου, νόμιζα ότι θα έφευγαν μαζί σου οι ελπίδες μου. Η αγκαλιά όλου του κόσμου μαρτυρεί ότι οι αξίες και τα ιδανικά σου επιβιώνουν. Τώρα πιστεύω ακόμα περισσότερο στον άνθρωπο. Όπως έλεγες για εσένα η οικογένεια ήταν όλη σου η ζωή, έτσι μας έδειξες. Κρατήθηκες με όσες δυνάμεις σου είχαν απομείνει για να κάτσουμε μαζί σου, να σου κρατήσουμε το χέρι και να σε φιλήσουμε για μια τελευταία φορά. Είμαι σίγουρος πως θα μας φυλάς με το χαμόγελο σου από εκεί ψηλά, πάνω από τα σύννεφα” κατέληξε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ