Συγκλόνισαν τα δάκρυα της μητέρας του Παύλου Φύσσα – ΦΩΤΟ

«Σε όσους νομίζουν ότι τρόμαξαν το παιδί μου, θέλω να τους πω ότι δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας άγγελος προσπάθησα να τον ζεστάνω», είπε στην κατάθεσή της η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του μητέρα του δολοφονημένου Παύλου από το χρυσαυγίτικο μαχαίρι, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Πέλεκυς ήταν η κατάθεση της μητέρας του αδικοχαμένου μουσικού αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα, την ώρα που οι κατηγορούμενοι για τις αιματηρές πράξεις ήταν με σκυμμένα τα κεφάλια για να μην φανούν τα πρόσωπα τους, όπως φαίνεται στη φωτογραφία με τη Μάγδα Φύσσα όρθια σε πρώτο πλάνο.

Ενήμερος για το φονικό από τον συγκατηγορούμενό του και πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγό, ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, κατέθεσε η μητέρα του Παύλου Φύσσα.

Όταν η πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη, τη ρώτησε ποιός κατεύθυνε -κατά την άποψή της- την ομάδα, που επιτέθηκε κατά του γιου της και της παρέας του, απάντησε: «Ο Πατέλης» υποστήριξε, προσθέτοντας πως από τη δικογραφία προκύπτει ότι «στις 12.37 γίνεται τηλεφώνημα Λαγός – Μιχαλολιάκος που σημαίνει ότι ενημερώθηκε ο Μιχαλολιάκος για ό,τι έγινε…».

«Ο Λαγός έδωσε την εντολή» κατέθεσε στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα και υποστήριξε με βάση τις μαρτυρίες οι αστυνομικοί εκείνο το βράδυ αδιαφόρησαν. «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα», είπε στο βήμα του μάρτυρα που βρέθηκε από το πρωί για να περιγράψει όσα ξέρει για τη δολοφονία του γιου της.

Μετά τις 12:30 ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Άγγελος Τζέλλης, ζήτησε την προβολή συγκεκριμένου βίντεο του 2012 στο οποίο ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γιώργος Πατέλης μιλάει σε μέλη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι αναμένουν εντολή από τον Γιάννη Λαγό.

Η διαδικασία διεκόπη και το δικαστήριο μετά τη διακοπή επανήλθε, οπότε και η πρόεδρος ανακοίνωσε την επανάληψη της διαδικασίας, την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της Μάγδας Φύσσα. Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μετά την Τρίτη, είναι στις 8/10, 13/10,15/10, 21/10 και 22/10.

“Επαγγελματικό χτύπημα”

Με δάκρυα στα μάτια, περιέγραψε όλα όσα έγιναν λίγο πριν αλλά και μετά τη στυγερή δολοφονία του γιου της από τον Γιώργο Ρπουπακιά. Η μητέρα του Παύλου – όπως άλλωστε είχε κάνει και ο πατέρας του Παν.Φύσσας – τόνισε στο δικαστήριο πως τα χτυπήματα στο γιο της ήταν επαγγελματικά. «Μου το είπε ο γιατρός στο Νσοκομείο, μου ανέφερε πως ακόμη και έξω από το Γενικό Κρατικό να χτυπάγανε τον Παύλο, πάλι δεν θα τον προλαβαίναν».

Η Μάγδα Φύσσα απέφευγε να πεί το όνομα του Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι δολοφόνησε το παιδί της. «Δεν θέλω να λέω το όνομά του είναι δολοφόνος» είπε, αναφέροντας πως περίπου 50 άτομα έχαν εγκλωβίσει τον γιο της έξω από την καφετέρια το «Κοράλι» όπου είχε πάει με την παρέα του και τη σύντροφό του να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Είχαν εγκλωβίσει τον Παύλο, μέχρι να έρθει το κτήνος να τον δολοφονήσει. Τον ενθάρυναν κιολας» είπε η κ. Φύσσα, τονίζοντας πως η αστυνομία που είχε ειδοποιηθεί από τη φίλη του γιου της για το περιστατικό αδιαφόρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Η Χρύσα πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα, και τους εκλιπαρούσε για βοήθεια» είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι για την ίδια «Αστυνομία και Χρυσή Αυγή είναι ένα».

Η κινητοποίηση

Επικαλούμενη τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις έρευνες των δικαστικών, ανέφερε στο δικαστήριο πώς ειδοποιήθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να φτάσουν έξω από την καφετέρια το «Κοράλι». Όπως ανέφερε το πρώτο τηλεφώνημα έγινε από τον κατηγορούμενο Γ. Άγγο, ο οποίος ενημέρωσε τον Καζαντζόγλου και εκείνος με την σειρά του τον Πατέλη, πυρηνάρχη της Χ.Α στη Νίκαιο. Ο Πατέλης ενημερώσε τον Λαγό και από εκεί ειδοποιήθηκαν με sms τα μέλη της Χ.Α να μαζευτουν στο σημείο. Αν δεν έχουν το «οκ» από το Λαγό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν τίποτα».

Απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου για το ποιο μπορεί να ήταν το κίνητο της δολοφονίας του γιου της, είπε: :Με τον ίδιο τρόπο δε δολοφόνησαν και τον Λουκμάν; Με μαχαίρι. Είναι εγκληματική οργάνωση, εκπαιδεύουν δολοφόνους…Το κίνητρό τους ήταν η ισχύς που θέλου να έχουν. Οτιδήποτε αντίθετο για αυτούς πρέπει να τελειώνει, ότι κινείται σφάζεται…».

«Ήταν ένας άγγελος ο Παύλος»

Η κυρία Φύσσα αναφέρθηκε και στην τελευταία φορά που είδε ζωντανό το γιο της, μια ημέρα πριν τη δολοφονία του. «Θα ξεκινήσω από τις 17 του μήνα Σεπτεμβρίου που είδα τελευταία φορά το παιδί μου, χαιρετηθήκαμε και μου είπε ότι θα πήγαινε να δει το ποδόσφαιρο. Ήταν από τις ελάχιστες φορέςε που θα έβλεπε ποδόσφαιρο χωρίς τον πατέρα του. Χαιρετηθήκαμε, εγώ χρειάστηκε να πάω στην κόρη μου. Στις 2 τα ξημερώματα χτύπησε το κινητό της κόρης μου, ήταν ο πατέρας της, της λέει ανοιξε μου. Ανοίγει η πόρτα και βλέπω τον άνδρα μου ωχρό που με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει προσπαθούσε κάτι να μας πει. Κατάφερε να μου πει ότι δεν έγινε κάτι πολύ σοβαρό, ότι ο Παύλος χτύπησε και είναι στο Κρατικό και ότι θέλει να με δει. Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα ότι ο Παύλος χτύπησε απλά, πίστεψα ότι έχει γίνει κάτι κακό».

 

Κάποια στιγμή, όπως είπε, δεν άντεξε και ρώτησε τον άνδρα της: «Του λέω: πές μου τι συνέβη με το παιδί; Πές μου μέχρι εδώ ήταν; Αυτή ήταν η ζωή μας;». Ο σύζυγός της απέφετυγε να της πει τι πραγματικά είχε γίνει. Η ίδια όμως όπως λέει , αν και η είχε καταλάβει πως κάτι κακό είχε συμβεί, χωρίς όμως να πάψει να ελπίζει.

«Φτάνω στο Κρατικό, βλέπω πολύ κοσμό έξω. Συγγενείς μας και φίλους. Δεν περιμένα να μου πει κανείς τίποτα. Μπαίνω τρέχοντας μέσα . Βλέπω μπροστά μου δυο γιατρούς, η μια ήταν γυναίκα με κοίταγε στα μάτια και δεν μου έλεγε. Ρωτάω που είναι το παοιδί μου. Αρχίζω να τραβάω τα παραβάν και να τον ψάχνω. Κάποια στιγμή τους είπα πείτε μου τώρα τι έγινε. Τότε ο γιατρός μου είπε ότι Παύλος έφυγε». Ξεσπώντας σε λυγμούς, συνέχισε:

«Ρώτησα πως είναι δυνατόν; Μου είπε ότι τον μαχαιρωσαν στην καρδιά η Χρυσή Αυγή. Μου λέει σας παρακαλώ τον έχουν πιάσει. Μου είπε ότι οι μαχαιριές στο παιδί μου ήταν επαγγεμαλματικές. Μου είπε πως εδώ απέξω να γίνονταν και πάλι δεν θα προλαβαιναν να σώσουν το παιδι μου. Πήγα να δω τον Παύλο. Για αυτούς που νομίζουν ότι τον τρόμαξαν, θέλω να τους πως ότι το παιδί μου δεν τρόμαξε, κοιμόταν, ήταν ένας ένας αγγελος. προσπαθήσα να τον ζεστάνω να σηκωθεί να φύγουμε….».

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα – ΦΩΤΟ

Πατέρας Φύσσα: Δεν σκότωσαν τον Παύλο, αλλά τη δημοκρατία – ΒΙΝΤΕΟ

Παναγιώτης Φύσσας: “Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα στον Παύλο”

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.