Συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας

Σε συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού προχώρησαν εκατοντάδες άνθρωποι σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάτρα, στη Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα.

Στην Αθήνα εκατοντάδες πολίτες, χωρίς να τηρούν αποστάσεις και χωρίς να φορούν μάσκες, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με σύνθημα “Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό”.

Με ελληνικές σημαίες στα χέρια ή στους ώμους και συνθήματα κατά του εμβολιασμού και κατά της κυβέρνησης, χιλιάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη για να πουν “όχι” στον εμβολιασμό αλλά και για να εκφράσουν την αντίδρασή τους στους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ (εστίαση, διασκέδαση, εργασία σε δομές κ.α.) και αφορούν όσους δεν έχουν και δεν σκοπεύουν να εμβολιαστούν. Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το κάλεσμα για σημερινές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας έγινε διαδικτυακά και κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων και ομάδων στο Facebook.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν στην Πάτρα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με το Tempo24.news, στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παρά τον έντονο συνωστισμό κανείς από τους συμμετέχοντες δεν φορούσε μάσκα ή δεν τηρούσε τα μέτρα και τις αποστάσεις.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό με συνθήματα ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και ελληνικές σημαίες, ενώ το κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση είχε απευθυνθεί μέσω Διαδικτύου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Πάτρας ακολουθώντας τη διαδρομή Πλατεία Γεωργίου – Ερμού – Καραϊσκάκη. Η ξαφνική άνοδος στην οδό Ερμού προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, η οποία επιχείρησε να ανακόψει την πορεία των διαδηλωτών προς το Αστυνομικό Μέγαρο. Τελικά, το πλήθος έφτασε μέχρι τη συμβολή των οδών Ερμού και Καραϊσκάκη και στη συνέχεια η πορεία προχώρησε επί της Καραϊσκάκη, με κατεύθυνση προς την οδό Αγίου Νικολάου. Στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχαν και κάποιοι ιερείς από ενορίες της Πάτρας.

Στο κέντρο του Ηρακλείου η συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το Creta24, τη συγκέντρωση επέβλεψαν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, πλήθος κόσμου, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ανταποκρίθηκε στο διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, με τους πολίτες να μην φορούν μάσκα, παρά το γεγονός ότι η σύσταση είναι να χρησιμοποιείται όταν υπάρχει συνωστισμός.

Συγκέντρωση αντιεμβολιαστών έγινε και στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στην πλατεία 23ης Μαρτίου του Ιστορικού Κέντρου της πόλης, όπου οι πολίτες θέλησαν, επίσης, να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Στη συγκέντρωση, σύμφωνα με το tharrosnews.gr, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων: “Η συγκέντρωση αυτή έγινε αυθόρμητα, είμαστε Έλληνες πολίτες που είμαστε κατά των υποχρεωτικών μέτρων γιατί θεωρούμε ότι δεν υπάρχει υγεία χωρίς ελευθερία”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ