Στρατιωτική άσκηση-μήνυμα

Στρατιωτική άσκηση-μήνυμα 

Ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων διέταξε χθες τα ξημερώματα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος. Η αποστολή που δόθηκε ήταν για την περιοχή του Γράμμου και αναπτύχθηκαν με ελικόπτερα άνδρες των ειδικών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και τμήμα ορεινών καταδρομών.

Είναι η έκτη φορά που διατάσσεται αιφνιδιαστικά η ανάπτυξη της λεγόμενης «Δύναμης Δέλτα» στο τρέχον έτος (με την ονομασία «Πυρπολητής»). Είναι όμως η πρώτη φορά που τίθεται σε συναγερμό ο «βόρειος τομέας», και το σχέδιο εστιάζεται στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης, στον ορεινό όγκο του Γράμμου (περιοχή χωρίου Διποταμία). Οι προηγούμενες φορές κατά τις οποίες ενεργοποιήθηκε η δύναμη ταχείας αντίδρασης αφορούσαν στο Αιγαίο και εστιάζονταν στον εξ Ανατολών κίνδυνο.

Δεδομένου ότι στο αμυντικό δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν υπάρχει απειλή από το Βορρά, τίθεται το ερώτημα τι ζητούσαν τα κομάντο στο Γράμμο; Η μεταφορά τους έγινε μέσα σε λίγες ώρες με ελικόπτερα «Σινούκ» και με την υποστήριξη επιθετικών ελικοπτέρων «Απάτσι». Εκτιμάται πως η ηγεσία του Πενταγώνου ήθελε να στείλει ένα μήνυμα τόσο στο εσωτερικό (στους πολίτες που βλέπουν να κλείνουν στρατόπεδα) όσο και εκτός συνόρων. Στην Αλβανία, η οποία το τελευταίο διάστημα προβαίνει σε αλυτρωτικές δηλώσεις εις βάρος της χώρας μας. Το σενάριο πιθανόν να σχετίζεται με την εξουδετέρωση μελών της οργάνωσης UCK.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ