Στον ΟΗΕ για την Κωνσταντοπούλου

Στον ΟΗΕ για την Κωνσταντοπούλου

Αναφορά η οποία περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την πρακτική που ακολούθησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων πελάτη της που κατηγορείται για τους βιασμούς τεσσάρων τουριστριών από το 2005, υπέβαλε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Από χθες η συγκεκριμένη αναφορά βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο του Γραφείου του Υπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη διεύθυνση http://www2.ohchr.org/English/bodies/cedaw/docs/ngos/JointNGOsubmission_ForTheSession_Greece_CEDAW54.pdf.

Ανάμεσα σε άλλα, στο αναλυτικό χρονολόγιο με τις δικονομικές ενέργειες της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό τουρίστριας από τη Βόρεια Ευρώπη φαίνεται ότι η νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε τέσσερις αιτήσεις εξαίρεσης τριών δικαστών, ενός ενόρκου και ενός εισαγγελέα.

Η αναφορά του Παρατηρητηρίου υποβλήθηκε στην Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Διακρίσεων κατά των Γυναικών στο πλαίσιο της εξέτασης θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα κατά την 54η Συνεδρίαση του φορέα, το διήμερο 18ης και 19ης Φεβρουαρίου 2013.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.