Στόχος η επανεκκίνηση του διαγωνισμού για τις ταυτότητες – Τι θα συμβεί με τα ταξίδια στις ΗΠΑ

Για μετά τις εκλογές φαίνεται πως παραπέμπεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, ωστόσο μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενδέχεται να κοστίσει στους Έλληνες που θέλουν να επισκεφτούν τις ΗΠΑ, την έκδοση βίζας, κάτι που μέχρι στιγμής δεν ισχύει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε στο δελτίο ο Τάσος Τέλογλου, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Αθήνα, ετέθη το ζήτημα ότι οι ΗΠΑ θα επανεξετάσουν το visa waiver, (το καθεστώς υπό το οποίο οι Έλληνες δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφτούν τις ΗΠΑ) εφόσον καθυστερούμε να εκδώσουμε τις νέες ταυτότητες, όπως έχουμε δεσμευτεί σε διαδοχικές αμερικανικές κυβερνήσεις.

Αυτό είχε πυροδοτήσει σκέψεις, πριν από περίπου μία εβδομάδα, να προχωρήσει ο διαγωνισμός των ταυτοτήτων, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτό το πρόβλημα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης χρειάζεται να κάνει ακόμα ορισμένες διευθετήσεις με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για το τι θα μπει σε αυτές τις καινούργιες ταυτότητες, εφόσον προχωρήσει αυτή η λύση γέφυρα, μέχρι να προκηρυχτεί ο μεγάλος διαγωνισμός, ο οποίος είχε κηρυχθεί άγονος από τον κ. Θεοδωρικάκο, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αυτό δεν είναι το μόνο πρότζεκτ της κυβέρνησης που όπως φαίνεται θα ολοκληρωθεί  τελικά μετά τις εκλογές. Ένα άλλο πρότζεκτ είναι ο ΒΟΑΚ, στην Κρήτη για τον οποίον ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει να επισπευσθούν οι τεχνικές μελέτες, ώστε να μπορέσουν να γίνουν ανακοινώσεις πριν από την διάλυση της Βουλής στις αρχές Μαρτίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ