Στο «σκοτάδι» για έκτη μέρα χωριά των Χανίων

Χωρίς ρεύμα, από την Δευτέρα που κορυφώθηκαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστρέφοντας μεταξύ άλλων, δεκάδες υποσταθμούς της ΔΕΗ, παραμένουν εννέα περιοχές στο νομό Χανίων, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου, επανήλθε η ηλεκτροδότηση στο Φουρνέ – Σκινέ, έπειτα από έξι ημέρες “συσκότισης”.

Πρόκειται για τα χωριά Μεσκλά, Ζούρβα, Θέρισο, Σκορδαλού, Λάκκοι, Χλιαρό, Λαγγός, Ορθούνι, Καράνου που ανήκουν όλα στο δήμο Πλατανιά.Συνεργεία της ΔΕΗ, εργάζονται νυχθημερόν για να τοποθετήσουν τις κολώνες που έστειλε ο ΔΕΔΔΗΕ στα Χανιά και σύμφωνα με εκτιμήσεις το αργότερα μέχρι την Δευτέρα θα επανέλθει η ηλεκτροδότηση σε Μεσκλά, Ζούρβα, Θέρισο Λαγγό, Ορθούνι και Καράνου.

Κάτοικος από το Ορθούνι, σε μήνυμα προς το Flashnews.gr, τόνισε, ότι στο χωριό υπάρχουν νεογέννητα μωρά και βρέφη, σε σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση από τη Δευτέρα. Οι συνθήκες που βιώνουν είναι πολύ δύσκολες και δυστυχώς η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης θα καθυστερήσει για λίγο ακόμα.

Οι κάτοικοι στα Σκορδαλού, Λάκκους και Χλιαρό θα πρέπει να κάνουν περισσότερη υπομονή, μέχρι τα συνεργεία να καταφέρουν να φτάσουν και εκεί και να αποκαταστήσουν το δίκτυο που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάνω από 100 κολώνες της ΔΕΗ παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, το διήμερο 24-25 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα τα εκτεταμένα, ως προς τη διάρκεια και τις περιοχές, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Πηγή:flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ