Στο πλευρό ιδρυμάτων της Αττικής η Μαριάννα Β.Βαρδινογιάννη

Την αγκαλιά της για εκατοντάδες παιδιά που φιλοξενούνται σε 10 Ιδρύματα της Αττικής άνοιξε η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και τη φετινή χρονιά.

Εδώ και 20 χρόνια, κάθε χρόνο, η «ΕΛΠΙΔΑ» στέκεται στο πλευρό των παιδιών, και των αντίστοιχων Ιδρυμάτων που τα φιλοξενούν, στέλνοντας είδη πρώτης ανάγκης, δώρα και διοργανώνοντας μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη γιορτή που φέρνει χαμόγελα χαράς στα πρόσωπα των μικρών παιδιών.

Παρά το γεγονός πως οι περιορισμοί που επιβάλλει η πανδημία δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή, η κυρία Βαρδινογιάννη συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Ιδρυμάτων για να τους ευχηθεί «Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές», ενώ όλα τα Ιδρύματα έλαβαν δώρα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Φέτος θα ήταν η 20η μας χριστουγεννιάτικη γιορτή αλλά δυστυχώς, η πανδημία, που με τόση σφοδρότητα πλήττει την ανθρωπότητα και άλλαξε τη ζωή όλων μας, μας εμποδίζει να οργανώσουμε την όμορφη αυτή γιορτή για την οποία τα παιδιά ανυπομονούσαν τόσο πολύ. Δεν φεύγουν από τη σκέψη μου τα μάτια τους που έλαμπαν από ενθουσιασμό όταν κατέφθαναν στη γιορτή, όταν διασκέδαζαν με τα παιχνίδια και τις δράσεις μας, όταν συναντούσαν τα ξωτικά και τον Άγιο Βασίλη και όταν χαίρονταν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Δεν ξεχνώ ποτέ τη ζεστή τους αγκαλιά όταν ευχόμασταν ο ένας στον άλλον και την προσμονή για την επόμενη φορά που θα βρισκόμασταν. Γι’ αυτό, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να τους μεταφέρετε τις ευχές και την αγάπη μου, καθώς και το μήνυμα πως δεν τα ξεχνάμε και πως ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ βρίσκεται κοντά τους και αυτά τα Χριστούγεννα. Αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα, που η απομόνωση και οι αποστάσεις, τα αυστηρά αλλά απαραίτητα μέτρα πρόληψης, η ανησυχία και η ανασφάλεια, όλα συντελούν στην ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και προστασίας των ευάλωτων αυτών παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης.

Φωτογραφίες αρχείου από γιορτές που διοργάνωσε ο Ξενώνας της ΕΛΠΙΔΑΣ για τα παιδιά των Ιδρυμάτων της Αττικής

Ακολουθούν αποσπάσματα από τον διάλογο που είχε η κυρία Βαρδινογιάννη με τους εκπροσώπους των Ιδρυμάτων:

Πρόεδρος του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας Φίλιππος Σκαραμαγκάς: «Ελπίζω ο Θεός να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας και σύντομα να βρεθούμε πάλι όλοι μαζί».

Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Αναστασία Κατσιλιέρη: «Εύχομαι καλή δύναμη στην κυρία Βαρδινογιάννη και στους συνεργάτες της. Όσα κάνετε αυτή την ώρα είναι πιο κοντά στον άνθρωπο, στα μεγάλα κοινωνικά θέματα υγείας πρόνοιας και παιδικής προστασίας. Είστε στην πρώτη γραμμή, δίνετε το «παρών» και μάχεστε για ένα καλύτερο αύριο. Ευχαριστούμε την κυρία Βαρδινογιάννη που τόσα χρόνια μας εμπνέει να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας».

Πρόεδρος του Ιδρύματος «Άρτος και Δράση» Λάζαρος Παπαγεωργίου: «Η φετινή χρονιά μας έχει δυσκολέψει όλους πολύ. Εύχομαι τα παιδιά να μην το καταλαβαίνουν τόσο πολύ. Μπορεί φέτος να μη βρεθούμε όλοι μαζί, όμως εμείς έχουμε προβλέψει για τα δώρα τους και για να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφες στιγμές».

Πρόεδρος του Ιδρύματος Χατζηκώνστα Μαργαρίτα Παναγιωτοπούλου: «Ελπίζω του χρόνου να μπορούμε να είμαστε πάλι όλοι μαζί με όλα τα παιδιά να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά από καρδιάς την κυρία Βαρδινογιάννη για αυτή την προσφορά που δείχνει τόσα χρόνια απέναντι στο ίδρυμα μας».

Πρόεδρος Χριστιανικής Στέγης «Αγία Άννα» Ευαγγελία Παλαιολόγου: «Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την οικονομική και ηθική στήριξη των ιδρυμάτων. Θα ήθελα να ευχηθώ τα ιδρύματα του χρόνου να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα παιδιά».

Πρόεδρος Εστίας κοριτσιών «Φιλοθέη Η Αθηναία» Ουρανία Πανταζή: «Η αλήθεια είναι πως όταν πλησιάζουν αυτές οι μέρες κάθε χρόνο τα παιδιά πάντα περιμένουν τη συνάντηση με όλα τα υπόλοιπα παιδιά των ιδρυμάτων με λαχτάρα. Ξέρουν όμως και έχουν συνείδηση τι συμβαίνει στη χώρα μας Και σε όλο τον κόσμο και με υπομονή αναμένουν να περάσει όλο αυτό το κακό και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στους παλιούς ρυθμούς μας».

Πρόεδρος Παιδικών Χωριών SOS Κωνσταντίνος Συρίγος: «Εκ μέρους των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας ευχόμαστε τα παιδιά που έχει κάθε ίδρυμα κοντά του να έχουν υγεία και ασφάλεια και του χρόνου να μπορούμε να έχουμε κανονική επαφή και όχι οπτική όπως φέτος»

Διευθυντής Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης Απόστολος Κουρουμιχάκης: «Μας έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια να επικοινωνούμε τέτοιες μέρες μαζί σας. Ευχόμαστε να έχουμε καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά για εσάς και για όλα τα παιδιά των ιδρυμάτων που εκπροσωπείτε».

Ηγουμένη Μαρία από το Λύρειο Ίδρυμα: «Είμαστε πολύ συγκινημένοι που έστω και με αυτό τον τρόπο είμαστε μαζί σας. Μιλάμε για σας με ευγνωμοσύνη για ό,τι έχετε προσφέρει στο ίδρυμα μας σας σκεφτόμαστε. Προσευχόμαστε στον κύριο να έχετε γαλήνη ψυχής, φώτιση και δύναμη για να συνεχίσετε το έργο που κάνετε. Χρόνια σας πολλά».

Πρόεδρος Ιδρύματος για το παιδί «Η Παμμακάριστος» Νικόλαος Ρούσσος: «Εύχομαι η κυρία Βαρδινογιάννη να συνεχίσει το έργο της για την δίνει σε εμάς και τα παιδιά ελπίδα και δύναμη και να αντιπροσωπεύει την ελπίδα μέσα από το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ». Ευχόμαστε του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί κοντά».

Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά Νικόλαος Ποιμενίδης: «Ευχαριστούμε για το πολυσήμαντο έργο. Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον να φύγουν αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να είμαστε ελεύθεροι να συναντηθούμε από κοντά. Σας ευχαριστούμε για την στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά είναι εδώ παρούσα για τα παιδιά και τους ενήλικους που έχουν ανάγκη».

Μάλιστα τα παιδιά του Ιδρύματος έστειλαν τις ευχές τους μέσα από τον υπολογιστή στην κυρία Βαρδινογιάννη.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη αντευχήθηκε σε μικρούς και μεγάλους και τους υποσχέθηκε πως μόλις τελειώσει η περιπέτεια της πανδημίας θα βρεθεί κοντά τους.

Φωτογραφίες αρχείου από την επίσκεψη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα – Δεκέμβριος 2019

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ