Στο “μικροσκόπιο” της Επιτροπής οι εμβολιασμοί των παιδιών – Γιατί ο Θεμιστοκλέους είπε “μπράβο” στην Κύθνο

Στη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες για τον εμβολιασμό των παιδιών αναφέρθηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. «Αμερική και Καναδάς ήδη εμβολιάζουν τα παιδιά. Πριν από τρεις μέρες ο ΕΜΑ ενέκρινε την επέκταση της ηλικίας εμβολιασμού σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με εμβόλια mRNA», είπε και υποστήριξε ότι «σύμφωνα με τις τις δοκιμές που έγιναν, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων στα παιδιά είναι πολύ υψηλή και φτάνει το 100%» . Βέβαια, φρόντισε να τονίσει ότι επειδή ήταν μικρή μελέτη δεν θα μπορούσε να ανιχνεύσει σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες.

«Η επιτροπή έκρινε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ειδικά για παιδιά με υποκείμενα νοσήματα», είπε ακόμη η κα. Θεοδωρίδου και σημείωσε ότι «η έγκριση από τον ΕΜΑ, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να προχωρήσει σε προγραμματισμό έγκρισης. Οι παράγοντες που θα συνεκτιμηθούν, είναι παράγοντες που αφορούν την ίδια τη νόσο, τη συμμετοχή των παιδιών στη διασπορά του ιού, τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την εκπαίδευση, την ασφάλεια του εμβολίου και την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή του εμβολίου από τους γονείς».

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα μελετήσει όλες τις παραμέτρους για τον εμβολιασμό των παιδιών που δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και κατόπιν θα κάνει την εισήγηση της», επισήμανε η κα. Θεοδωρίδου, η οποία εν συνεχεία κατέστησε σαφές: «Ακόμη δεν είναι τίποτα σίγουρο για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και θα γίνει με βάση τα δεδομένα της κάθε χώρας. Έτσι, δεν σημαίνει ότι η έγκριση του ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των 12 έως 15 ετών θα μεταφερθεί αυτούσια στην Ελλάδα, αλλά μπορεί αν εγκριθεί, να έχει διαφοροποιήσεις, π.χ. να εμβολιάζονται τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα».

Τα εύσημα Θεμιστοκλέους στην Κύθνο – Τι ανακοίνωσε για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων

«Σε σχέση με την επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” έχουμε μία καλή ανταπόκριση μέχρι στιγμής», είπε μεταξύ άλλων στην ενημέρωση της Δευτέρας ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Το νησί που θα θέλαμε να αποδώσουμε τα εύσημα σήμερα είναι η Κύθνος. Το 93% έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο», επισήμανε.

«Η καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη εντοπίζεται στη Σύρο όπου οι πλήρως εμβολιασμένοι αυξήθηκαν από το 12% στο 30%», είπε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος εν συνεχεία ανέφερε ότι «η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη εντοπίζεται στα νησιά της Σάμου, της Νάξου, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και της Καλύμνου».

Ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε και σε ερώτηση για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς και ειδικά για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων. «Όσον αφορά για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων, πιστεύουμε ότι στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας θα ανακοινώσουμε το πλήρες σχέδιο και θα δώσουμε τις λεπτομέρειες για το ποιο εμβόλιο θα είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ